In de maand oktober kun je online workshops volgen over leven met CP. CP Nederland biedt je een waardevol aanbod van 10 workshops: voor volwassenen, ouders en kinderen. Kijk snel of er iets voor je bij zit. Je kunt meedoen aan meerdere workshops, deelname is gratis.

Inspirerend alternatief voor de landelijke dag

Ieder jaar organiseert CP Nederland een landelijke dag. Deze dag is afgelast vanwege alle maatregelen rond corona. Daarom is er dit jaar een online aanbod. Lekker dicht bij huis, je hoeft niet te reizen of vroeg je bed uit. En tegelijkertijd actueel en inspirerend als altijd! De organisatie is in handen van de vrijwilligers van het team Landelijke Dag van CP Nederland.

Aanmelden

Meer informatie over de workshops vind je hieronder en in de agenda. Per workshop staat een link naar meer informatie en een e-mailadres waar je je aan kunt melden.

De workshops zijn voor leden en niet-leden. Let op: leden van CP Nederland hebben wel een streepje voor als workshops vol zitten. Er is een maximum aantal deelnemers voor enkele workshops. Hier gaan leden van CP Nederland voor.

Alle workshops op een rij

Voor volwassenen:

Goed ouder worden met een beperking. Hoe doe je dat met CP?
31 oktober, 15.00 uur

Ouder worden met cerebrale parese is net even anders dan anders. In deze workshop is er aandacht voor de resultaten van het project ‘Voor een goed leven: Empowerment 40-plus met langdurige fysieke beperkingen‘. En heel fijn: je kunt je eigen vragen stellen: waar loop je tegen aan, nu je ouder wordt? Gespreksleider is Karen Mogendorff.

Aanmelden

‘Nothing happens until it moves’ – verbeter de capaciteit van je brein
26 oktober, 19.30 uur

De hersenen sturen je lichaam aan en coördineren je bewegingen en je gedrag. Maar wat als dit niet gaat zoals je zou willen? De Anat Baniel Methode (ABM) focust zich niet op de beperking maar op de mogelijkheden. Wat houdt de ABM nu eigenlijk in en wat zijn de wonderbaarlijke mogelijkheden van ons brein? Michiel Pluimers leidt deze workshop.

Aanmelden

‘Van imperfectie naar kracht’
31 oktober, 11.00 uur

Evelyn Koelewijn vertelt over haar levensreis als vrouw met CP. Door vragen, opdrachten en inzichten hoopt Evelyn jou te inspireren om te stoppen met streven en jezelf te bewijzen. Zodat je jezelf gaat omarmen, precies zoals je bent.

Aanmelden 

Autorijden als je CP hebt: wat komt hier allemaal bij kijken?
7 november, 11.00 uur

In deze online bijeenkomst wordt uitgelegd wat er allemaal bij komt kijken als je een (auto)rijbewijs wilt halen. Van het aanvragen van een gezondheidsverklaring om te kunnen starten met rijlessen, tot de verschillende aanpassingen die gedaan kunnen worden aan je auto. Tijdens de workshop is er zeker ook ruimte voor je vragen.

Aanmelden

Voor ouders:

Oog voor ouders van zorgintensieve kinderen
10 oktober, 11.00 uur

Voor ouders van zorgintensieve kinderen kan het (her)vinden van balans tussen de eigen behoeften en die van anderen een uitdaging zijn. Je gezien en gehoord voelen is hierbij misschien wel het belangrijkste. Miriam van Heijst-van der Lee heeft CP, is pedagoog en familiemediator. Zij neemt ouders van kinderen met CP mee vanuit het perspectief van ervaringsdeskundige én professional.

Aanmelden

Zelfvertrouwen kun je leren
15 oktober, 20.00 uur

Wat verandert er allemaal in het leven van jouw zoon of jouw dochter tijdens de puberteit? Net als iedere andere jongere wil jouw zoon of dochter ook meer zelf beslissen, op avontuur gaan en zijn/haar wereld vergroten. Toch is het leven van jouw zoon of dochter op veel vlakken niet te vergelijken met het leven van leeftijdsgenoten zónder CP. Hoe help je jouw kind om stevig in het leven te staan? Puberexpert Marina van der Wal geeft advies en tips.

Aanmelden

Workshop CP en Relatie/Gezin
17 oktober, 11.00 uur

Soms is het fijn om met anderen van gedachten te wisselen over wat jou bezighoudt t.a.v. CP en het hebben van een relatie, een gezin, een kinderwens. Om elkaar onderling informatie en tips te kunnen geven. Anne van den Besselaar en Mariëlle Menzen zullen hierover met jullie in gesprek gaan.

Aanmelden

Voor kinderen:

Voorlezen voor kinderen: ‘De avonturen van de kleine leeuw – Ik ben anders, net als jij!’
25 oktober, 11.00 uur

Samantha, moeder van een zoon met CP, heeft een boek geschreven over een kleine leeuw die bij zijn geboorte anders blijkt dan de andere leeuwen. Het is een verhaal over accepteren dat iedereen anders is en dat je ook anders mag zijn, want ik ben anders, net als jij!
Speciaal voor kinderen leest Samantha dit verhaal voor.

Aanmelden

Kinderactiviteitenboekje
6 – 31 oktober

Geen fysieke landelijke dag betekent ook geen kinderprogramma. Maar we hebben een boekje samengesteld vol leuke kinderactiviteiten. Voor alle leeftijden zit er wel iets bij. Download hier het boekje.

Aanmelden

Doe mee aan de kleurwedstrijd
6 – 26 oktober

Alle kinderen, waarvan de ouders lid zijn van CP Nederland, kunnen meedoen aan een kleurwedstrijd. Download de KleurwedstrijdPlaat, kleur hem mooi in en stuur een foto naar info@cpnederland.nl. Je maakt kans op een mooie prijs!

Lees meer

Yoga voor iedereen – juist ook voor kinderen en volwassenen met CP
In de hele maand oktober online te volgen

In oktober kun je thuis een yogales volgen van Yogapraktijk OmiYoga. Yogadocente Naomi Schillevoort is gespecialiseerd in speciale yoga voor mensen met een zorgbehoefte of lichamelijke en verstandelijke beperking waaronder CP. Haar lessen zijn zeer toegankelijk en worden op een zachte en warme manier gegeven. Dit is de link naar de yogales. Deze link kun je t/m 31 oktober gebruiken: https://youtu.be/ylo8aJd1tww

Lees meer