skip to Main Content

CP Nederland, de vereniging van mensen met cerebrale parese, lanceert vanaf 31 oktober de campagne #DitisCP. Cerebrale parese (CP) is de meest voorkomende, ongeneeslijke, lichamelijke beperking bij kinderen. En tegelijkertijd de minst bekende, waardoor mensen snel hun oordeel klaar hebben. Doorzettingsvermogen is een van de talenten die veel mensen met CP in huis hebben en staat deze campagne centraal.

Vlogger Sanny Verhoeven in gesprek met Evelyn

Vlogger Sanny Verhoeven (Sanny zoekt geluk) interviewt Evelyn Koelewijn (32 jaar) over haar leven met CP. Evelyn vertelt over de vooroordelen en uitdagingen waar zij in het dagelijks mee te maken heeft. Evelyn moet soms hulp vragen aan andere mensen, werd vroeger niet voor vol aangezien omdat ze anders loopt en praat en moet omgaan met haar beperkte energie. Leven met CP is topsport en eist veel van je lichaam. En doorzettingsvermogen om het leven te leiden zoals jij dat wil.

Bekijk de video.

Wat voor doorzetter ben jij? Doe de quiz

Naast de vlog hebben we een quiz ontwikkeld. Vanuit de vlog wordt de kijker uitgenodigd om deel te nemen aan de quiz: wat voor doorzetter ben jij? Hoe zou jij omgaan met verschillende situaties als jij zelf CP zou hebben? In vier vragen ontdek jij wat voor type doorzetter jij bent: creatief, sociaal of eigenwijs.

Nieuwsgierig wat voor type doorzetter jij bent? Doe de quiz

Waarom deze campagne?

In Nederland worden ieder jaar 400 baby’s met CP geboren, maar desondanks kent bijna niemand deze aandoening. Hierdoor lopen deze kinderen, jongeren en volwassenen tegen een hoop vooroordelen aan. Cerebrale parese (spasticiteit) is een vroege beschadiging of aangeboren afwijking in de hersenen die leidt tot één of meer lichamelijke handicaps.

Meedoen?

Deel berichten van de campagne met #DitisCP en kijk voor meer info ook op www.ditiscp.nl
De campagne loopt tot en met 28 november.

De campagne is mede mogelijk gemaakt dankzij de opbrengst van de actie Steptember.

Back To Top