Skip to content

Tekst: Robbert van Driel

Groep deelnemers zeilweekendAfgelopen september was het zover. Na afwezigheid van een jaar door corona hesen 11 CP’ers de zeilen voor het zeilweekend van CP Nederland. Samen met een ADL-hulp en twee schippers kozen zij het ruime sop. Dit jaar zelfs met een spontane vaartocht in de avond. Varen op de catamaran De Beatrix is op zich al een bijzondere ervaring, maar in het donker onder een heldere sterrenhemel was nog een extra dimensie.

De groep was zeer divers: van jong naar wat ouder, van middelbaar naar hoog opgeleid, van serieus naar humoristisch, van rolstoel gebonden tot zelfstandig lopend, van mensen die al vaker mee waren geweest en voor wie het de eerste keer was. Er was een gemene deler; iedereen heeft CP. Dit maakte de verhalen die werden gedeeld herkenbaar. Hierdoor was de groepssfeer al snel vertrouwd. Er werd gepraat, advies en tips gegeven, gelachen, gegeten en last but not least ook veel gezeild over de mooie Friese wateren en het IJsselmeer. Iedereen kon ervaren hoe het is om aan het roer te staan van de 18 meter lange catamaran en kon zo onder begeleiding van de schipper zijn of haar stuurmanskunsten laten zien.

De weergoden hadden er net als de deelnemers zin in. Er was heel veel zon en gelukkig ook wind. Het hijsen en strijken van de zeilen en bijvoorbeeld het overstag gaan zijn onvergetelijke ervaringen om mee te maken. Gewoon lekker genieten van het zonnetje, de uitzichten en de boten of een oogje in het zeil houden kon natuurlijk ook.

Kortom het was een zeer geslaagd weekend, oftewel om een deelnemer te citeren: ”Een spastic fantastic weekend”.

Denk jij nou dit wil ik ook graag meemaken? Dat kan! Medio september 2022 vaart de boot voor leden van CP Nederland weer uit. Aanmelden kan vanaf volgend jaar maart/april. Houd de social media in de gaten, dan weet je zeker dat je de boot niet mist.

Back To Top