Skip to content

Je vindt via internet veel reisaanbieders, campings en hotels voor rolstoelvriendelijke, toegankelijke vakanties en uitstapjes. De Nederlandse Branchevereniging Aangepaste Vakanties (NBAV) heeft een de Blauwe Gids (nieuw venster), een online zoekhulp voor allerlei soorten vakanties en uitstapjes. Ook in onze agenda staat regelmatig informatie over uitjes en vakanties, ook die we zelf organiseren:

CP kampeerweekend

Elk jaar in juni organiseert CP Nederland een kampeerweekend voor kinderen en volwassenen met een cerebrale parese. Er wordt gekampeerd op Camping De Ruimte in Dronten onder het motto: niets hoeft, alles mag.

Elk gezin kampeert in zijn eigen tent, caravan, vouwwagen of camper. Maar door het gebruik van één eigen veld ontstaat er gemakkelijk contact. De kinderen maken plezier met elkaar en de ouders ontmoeten elkaar in een ongedwongen sfeer. Het kampeerweekend wordt op deze website aangekondigd in de agenda Cerebrale parese.

Verschoonruimte

Als je CP hebt, is een toiletbezoek als je eropuit gaat niet altijd even gemakkelijk. Voor baby’s bestaan er verschoonruimtes. Maar wat als je als volwassene behoefte aan verschoning hebt? In het Verenigd Koninkrijk hebben ze daar de oplossing voor: verschoonruimtes voor klein en groot, de zogenoemde changing places toilets. Wil jij weten waar je terecht kunt voor verschoning als je op vakantie gaat naar Groot-Brittannië? Bekijk dan de website van Changing Places en ga goed voorbereid op vakantie.

Rolstoelvriendelijke vakantieparken in Nederland

Op welke vakantieparken in Nederland kun je gemakkelijk terecht met je rolstoel? Met het bungalowparkoverzicht is het zoeken naar een rolstoelvriendelijk park verleden tijd. Doe er je voordeel mee!

Back To Top