Skip to content

Raadpleeg de arts of diëtist van je kind als je vermoedt dat je kind te zwaar is. Hij/zij zal nagaan of vermindering van energie-inname raadzaam is. Omdat kinderen in de groei zijn, zijn we namelijk voorzichtig met het beperken van energie. Heeft je kind een milde vorm van CP en is het te zwaar dan is niet verder aankomen in gewicht al een goede stap. Dat kun je bereiken door bijvoorbeeld extra tussendoortjes te verkleinen of te verminderen; te kiezen voor magere producten in plaats van volle producten; halvarine in plaats van margarine op brood te smeren en suiker in thee en frisdranken weg te laten.

Heeft je kind (aanvullende) sondevoeding en neemt zijn gewicht snel toe, overleg dan met je diëtist over bijstelling van de hoeveelheid en variant. ‘Ik heb mijn zoon te lang verwend met zoetigheden. Het is goed dat de diëtiste ons heeft geholpen om een gezondere voedingsstijl aan te leren.’

Met voeding kun je je kind helpen een gezonder leven te leiden

LET OP: dit zijn algemene adviezen om een overzicht te geven van de mogelijkheden. Overleg met de behandelend arts/ (kinder)diëtist of dit van toepassing is op je kind.

Back To Top