Skip to content

Door sommige soorten anti-epileptica kunnen diarree en braken optreden. Wanneer dit te lang duurt kan uitdroging ontstaan. Je kind heeft dan ORS (een mengsel van zouten en glucose (druivensuiker) nodig, om het vocht en lichaamszouten weer aan te vullen.

Bij langdurig gebruik van anti-epileptica kunnen verschillende bijwerkingen op voedingsgebied optreden: gewichtstoename door grotere eetlust; gewichtsafname door slechte eetlust; verstoring van de botopbouw en slechtwerkende darmen ofwel “hypotonie” van de darmen.

Sommige anti-epileptica kunnen een negatieve invloed hebben op diverse vitamines. De (kinder) diëtist kan berekenen of je kind voldoende van die vitamines via het eten binnenkrijgt. Bij moeilijk behandelbare epilepsie wordt soms een ketogeen dieet voorgesteld. Dit is een zeer moeilijk dieet waarbij strikte medische begeleiding door onder andere een (kinder)diëtist nodig is.

Lees hier meer over een Ketogeen dieet

LET OP: dit zijn algemene adviezen om een overzicht te geven van de mogelijkheden. Overleg met de behandelend arts/ (kinder)diëtist of dit van toepassing is op je kind.

Back To Top