skip to Main Content

CP Nederland initieert regelmatig projecten voor zijn doelgroep. Om ouders meer invloed te geven op de praktijk van Passend Onderwijs bijvoorbeeld. Of om seksualiteit bespreekbaar te maken voor jongeren en hun zorgverleners. Het gaat altijd om tijdelijke projecten waarvoor CP Nederland externe financiering nodig heeft.

Voorbeelden van projecten zijn:

CP Register

Voor alle kinderen met cerebrale parese in Nederland precies de juiste zorg: geen onnodige behandelingen, maar behandelingen die werken. Regelmatig monitoren en tijdig ingrijpen om problemen te voorkomen. Dat is de bedoeling van het Nederlands CP Register: een landelijk register om de zorg voor kinderen met cerebrale parese te verbeteren. Bij het project is UMC Amsterdam betrokken.

Fondsen: HandicapNL, Dioraphte, ZonMW, Stichting Phelps, Innovatiefonds Zorgverzekeraars,

CP Dichtbij

CP Dichtbij is een project voor volwassenen met CP. Tijdens informatiebijeenkomsten door heel het land wisselen volwassenen informatie met elkaar uit over leven met CP.

Fonds: HandicapNL

Dit is CP

Doel van de campagne Dit CP is om meer bekendheid aan cerebrale parese te geven en te laten zien hoe het is om te leven met deze handicap. In deze editie staan vooroordelen centraal: er is nog steeds veel onbekendheid over CP waardoor mensen vaak snel hun oordeel klaar hebben. De Campagne Dit is CP is gestart op 31 oktober 2019.

Fonds: Steptember

Sterkere ouders, evenwichtige kinderen

Het boek Gedrag en emotie bij kinderen met CP  heeft bij veel ouders (en professionals) erkenning gegeven en inzicht dat het gedrag van kinderen met cerebrale parese (CP) soms echt anders is. Maar hoe ga je daar als ouders mee om? Hiervoor hebben we het project Sterkere ouders, evenwichtige kinderen. Omgaan met het gedrag van kinderen met CP. Samen met ouders verzamelen we vragen, ervaringen en tips. Met gedragsdeskundigen uit de kinderrevalidatie beschrijven we info en antwoorden. Alle input wordt verwerkt in een e-learning, zodat ouders thuis met hun vragen aan de slag kunnen wanneer het hen uitkomt.

Fondsen: HandicapNL, Agis Innovatiefonds, NSGK

Back To Top