Skip to content

CP Nederland organiseert samen met oud-paralympiër Kees-Jan van der Klooster van het Wheelchair Skills Team de rolstoelvaardigheidstraining voor kinderen. De training maakt de kinderen vertrouwder met hun rolstoel, maar vergroot ook het zelfvertrouwen en de fysieke en mentale zelfstandigheid. De trainingen worden mogelijk gemaakt door het Gehandicapte Kind (Voorheen NSGK).

Onderstaande filmpjes geven een mooie impressie van wat de kinderen leren en hoe leuk het is! Ook ouders komen aan het woord. Kees-Jan vat de training in 3 woorden samen: “grensverleggend, uitdagend én stoer!”

“Zelfstandiger, handiger en trotser”

Kees-Jan van der Klooster heeft in de afgelopen jaren met veel succes rolstoelvaardigheidstrainingen aan kinderen gegeven. Zoals een moeder zei: “Na de cursus is er echt een verandering binnen ons gezin opgetreden. Onze dochter is veel zelfstandiger, handiger en trotser geworden.”

Voor wie?

De rolstoelvaardigheidstrainingen zijn bedoeld voor kinderen, voor kinderen met spina bifida, cerebrale parese, maar ook andere kinderen die rolstoelgebonden zijn, zijn van harte uitgenodigd voor de trainingen.

Meer informatie

Rolstoelvaardigheidstrainingen worden aangekondigd in Actueel. Voor vragen kun je contact opnemen met CP Nederland, Maureen Bult, [email protected] of 030 245 9090.

Back To Top