Skip to content

LET OP: Bestelde items worden 2 x per week verzonden. Dank voor je begrip!

Resultaat 1–10 van de 36 resultaten wordt getoond

 • A2 Poster Revalideren doe je samen

  De Kwaliteitsstandaard psychosociale zorg kinderrevalidatie is beschikbaar op www.revaliderendoejesamen.nl. Deze poster is bedoeld om in ziekenhuizen,  revalidatiecentra en (V)SO scholen op te hangen. Zodat ouders en jongeren zich ervan bewust zijn dat het gesprek ook over andere zaken dan hulpmiddelen en fysieke zaken mag gaan.

   

  0,75
 • A3 Poster Revalideren doe je samen

  De Kwaliteitsstandaard psychosociale zorg kinderrevalidatie is beschikbaar op www.revaliderendoejesamen.nl. Deze poster is gratis te bestellen en is bedoeld om in ziekenhuizen,  revalidatiecentra en (V)SO scholen op te hangen. Zodat ouders en jongeren zich ervan bewust zijn dat het gesprek ook over andere zaken dan hulpmiddelen en fysieke zaken mag gaan.

   

  0,00
 • A5 Flyer Revalideren doe je samen

  De Kwaliteitsstandaard psychosociale zorg kinderrevalidatie is beschikbaar op www.revaliderendoejesamen.nl. Deze flyer bevat een stappenplan om de elementen die je op de site vindt te gebruiken. De flyer is gratis en per set van 10 stuks te bestellen. Deze flyer is uitsluitend bedoeld voor zorgprofessionals in ziekenhuizen en revalidatiecentra.

   

  0,00
 • Handi-app: handige app voor ouders

  Hoe leer je een kind met een slechte fijne motoriek om zelf tandpasta op een tandenborstel te doen? Waar vind je leuke adressen om op vakantie te gaan met een kind met een beperking? Alledaagse vragen waar je als ouder van een kind met een beperking tegenaan loopt. Speciaal voor jou is er de Handi-app met meer dan 200 tips over opvoeding en verzorging van een kind met een handicap.

  De Handi-app is verkrijgbaar in de App-store en de Google Play-store.

 • OPTIMA resultaten en aanbevelingen – set van 5 posters (A3 formaat)

  De resultaten van het OPTIMA onderzoek – naar hoe de match tussen kind en handbewogen rolstoel verbeterd kan worden- presenteren we in vijf infographics.

  Eén algemene infographic en vier met specifieke resultaten en aanbevelingen voor de doelgroepen: Ouders, Wmo consulenten, Zorgprofessionals, Leveranciers/Fabrikanten. Als set van vijf A3 posters te bestellen.

  0,00
 • Brochure Dat Kan Ik Zelf Wel, voor ouders van een kind met een lichamelijke beperking

  Het doel van Dat Kan Ik Zelf Wel is het versterken van het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking tussen de 9-19 jaar. In deze brochure leggen we je negen situaties voor om over na te denken. Hoe reageer jij, hoe pak jij dingen aan, wat kan en wil je kind zelf doen. Help je kind om zijn vertrouwen te vergroten in zijn eigen mogelijkheden en help jezelf om je kind daarin het vertrouwen te geven. Durf te zeggen ”Dat kun jij zelf wel!” en stimuleer je kind om te zeggen “Dat kan ik zelf wel!”.

  Dat Kan Ik Zelf Wel is ontwikkeld door CP Nederland en SBH Nederland, met financiering van Het Gehandicapte Kind en Kinderrevalidatie Fonds Adriaanstichting.

  0,00
 • Lespakket Dat Kan Ik Zelf Wel

  Het primaire doel van het project Dat Kan Ik Zelf Wel is het versterken van het zelfvertrouwen van kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking tussen de 9-19 jaar.

  Om tot onderlinge uitwisseling te komen is het belangrijk om jongeren in groepsverband te kunnen bereiken. Daarom richten we ons op het speciaal onderwijs met een lespakket. Dit lespakket biedt handvaten om in een aantal SEO- (sociaal emotionele ontwikkeling) lessen mee aan de slag te gaan. Het lespakket is geschikt is voor leerlingen vanaf leerroute 4 SO, en zeker ook leerlingen in het VSO.

  LET OP: Het lespakket DKIZW is alleen voor SO en VSO scholen te bestellen als pakket. De brochure is wel als los item te bestellen. Per klas adviseren we 1 lespakket  te bestellen (in dat pakket zitten alle benodigde materialen en 10 brochures voor ouders).

  Dat Kan Ik Zelf Wel is ontwikkeld door CP Nederland en SBH Nederland, met financiering van Het Gehandicapte Kind en Kinderrevalidatie Fonds Adriaanstichting.

  0,00
 • Infographic burgerschap

  Deze infographic is ontwikkeld vanuit het project ‘Versterking van burgerschap van veertigplussers met cerebrale parese’. Wat betekent burgerschap voor veertigplussers met CP en wat hebben zij nodig hebben om burgerschap invulling te geven. Met Burgerschap wordt bedoeld dat je deel uitmaakt van de samenleving en dat je je gezien voelt. Onderdeel zijn van de samenleving kan op verschillende wijzen: bijvoorbeeld het hebben van (vrijwilligers)werk, maar ook het hebben en onderhouden van sociale contacten, sport, clubs, theater, burenbezoek. Het erkennen van, en voelen van verbondenheid met de ander en de samenleving is belangrijk.

  Dit project was een samenwerking tussen Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam, Basalt Revalidatie en CP Nederland.

  De folder is ook hier te downloaden: Wat betekent burgerschap voor 40+ met CP?

  De prijs is exclusief verzendkosten.

  0,00
 • Boek Gedrag en Emotie bij kinderen met cerebrale parese, herziene uitgave (2021)

  In dit boek (een herziene uitgave van het boek dat in 2014 voor het eerst verscheen) wordt ingegaan op de aard, de oorzaken en de mogelijke oplossingen van de emotionele- en gedragsproblemen bij kinderen met CP. Dit boek is geschreven voor ouders van een kind met CP, maar ook voor leerkrachten van kinderen met CP en professionals die kinderen met CP behandelen.

  Auteur: Tinka Bröring-Starre
  Kosten: 5,- voor leden CP Nederland, 10- voor niet-leden

  5,00
 • Informatiemap voor professionals ‘CP en gedrag: alles over het gedrag van je kind’

  De informatiemap voor professionals ‘CP en gedrag: alles over het gedrag van je kind’ bevat verschillende producten waarmee je als professional ouders kunt ondersteunen met betrekking tot het gedrag van hun kind met CP. In de map zit onder andere een checklist, en het draaiboek met de opzet voor een informatieve ouderbijeenkomst over CP en gedrag, en een programma voor ouder coaching bestaande uit 4 sessies. De bijeenkomsten kunnen zowel live als online gegeven worden.

  Ouders kunnen terecht op de website www.cpengedrag.nl

   

  7,50
Back To Top