Skip to content

Partnerschap in onderzoek gaat over samenwerking in alle fasen van onderzoek; van eerste idee tot implementatie en her-evaluatie.

Het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde uit Utrecht heeft samen met CP Nederland en Spierziekten Nederland gewerkt aan dit belangrijke thema. Om namelijk écht het verschil te kunnen maken voor revalidanten en hun naasten is het van belang in onderzoeks-, innovatie- en implementatieprojecten samen te werken met ervaringsdeskundigen; revalidanten en hun naasten.

Om goed samen te kunnen werken is het belangrijk dat alle betrokken partners begrijpen welke fasen er in een onderzoeks- of innovatieproject te onderscheiden zijn. Wat gebeurt er in elke fase en wat betekent dat voor samenwerking en activiteiten?

Hier lees je meer over in de interactieve PDF die voor zowel ervaringsdeskundigen als onderzoekers geschreven is en  een eerste introductie geeft in onderzoek en partnerschap.

Samenwerking in alle fasen van onderzoek is niet vanzelfsprekend. Om samenwerking te faciliteren is o.a. de Participatiematrix ontwikkeld. In het project PRO is een infrastructuur opgezet waardoor partnerschap verankerd is in onze organisatie en onze eigen onderzoek- en innovatieprojecten. Er is een visie geschreven en informatie over de onderzoekscyclus is makkelijk leesbaar beschreven. Daarnaast is er een training beschikbaar voor onderzoekers en ervaringsdeskundigen om te leren samenwerken en geven ze advies op maat over samenwerking in projecten.

Lees er alles over op: https://www.kcrutrecht.nl/partnerschap/

Back To Top