Bewegen is voor iedereen gezond. Ook voor mij, maar ik moet iedere keer goed in de gaten houden dat ik niet teveel doe. 1 keer in de week heb ik fysio, een uur lang. Het belangrijkste wat we dan doen is door bewegen, focus op staan en lopen en oefeningen met de bal.

Dat is heel kort door de bocht wat de fysio inhoudt. Een uur in de week. Ja, maar daarnaast heb ik nog oefeningen die ik naast de fysio mag doen. Ik loop achter een rollator, dit probeer ik 2 keer in de week te doen. 1 keer in het weekend en 1 keer door de week. Daarnaast probeer ik ook 2 x 30 squats te maken. Dat is dan 30 keer door de knieën zakken en weer omhoog komen en de 2de oefening die daarbij hoort is 30 keer opstaan uit de rolstoel, een paar seconde rechtstaan en weer gecontroleerd gaan zitten.

Als je denkt dat dit het is aan beweging heb je het mis. Sinds een aantal maanden doe ik er ook nog 1 keer in de week Zumba bij. Dat is ook nog eens 3 kwartier volle bak en in hoog tempo dansjes doen. Dit doe ik via een zoom bijeenkomst en dat is zonder pauze. Dus dat is een complete work- out.

Gisteren (woensdag) heb ik fysio gehad. Ik heb toen buiten gelopen op een ongelijke stoep. Dat kost me dan meer moeite. Dinsdag heb ik squats gedaan. Maandag heb ik Zumba gedaan. Gisterenavond was ik helemaal gesloopt. Ik ben op kwart over 8 naar bed gegaan. Mijn benen deden zo zeer, na 2 paracetamol viel ik na een kwartier in slaap.

Dit heeft ook een beetje met mijn energie niveau te maken, maar daarover later meer. Ik moet er dus altijd rekening mee houden dat ik teveel van mijn lichaam vraag, want dan heb ik daar weer een paar dagen last van.