Vanaf vandaag is het boek ‘Alles wat je moet weten over eten, als je kind cerebrale parese heeft’, te bestellen*. Eten is voor ons allemaal van levensbelang. Voor kinderen met cerebrale parese is eten niet altijd eenvoudig of vanzelfsprekend. Want wat als je kind zich vaak verslikt, misschien te weinig eten binnen krijgt of eindeloos doet over één hap? Dan is het fijn om goed advies te hebben en te weten wat je kan doen. Informatie over groeien, goede voeding en positief bezig zijn met voeding is te vinden in dit boek.

Wat is cerebrale parese?

Cerebrale parese (CP) is de meest voorkomende lichamelijke beperking bij kinderen. CP is een verzamelterm voor verschillende symptomen waardoor je moeilijker kunt bewegen door een beschadiging in de hersenen. CP beïnvloedt de motoriek en dat kan zijn weerslag hebben op eten en drinken.

Als eten niet vanzelf gaat

Omdat eten en drinken zo enorm van belang zijn voor de groei en de ontwikkeling van een kind, wil je er als ouder altijd voor zorgen dat je kind alle essentiële voedingsstoffen binnenkrijgt. Als dit door CP niet vanzelf gaat en er problemen zijn met eten en drinken, is het lastig voor ouders om de juiste informatie hierover te vinden. Verhalen van andere ouders of tips van professionals zijn op dat moment zeer welkom.

Daarom dit boek

Om die reden hebben we dit boek geschreven, met feitelijke informatie, ervaringsverhalen van ouders, en zinvolle suggesties en adviezen van artsen, diëtisten en logopedisten. Hopelijk helpen we hiermee ouders op weg in de zoektocht naar ‘Alles wat je moet weten over eten, als je kind CP heeft’. Uiteraard is het boek ook een waardevol document voor professionals.
Alles wat je moet weten over eten is een uitgave van CP Nederland, de vereniging van mensen met cerebrale parese en is mogelijk gemaakt door STEPtember.

Bestellen?

Het boek is te verkrijgen via onze webshop. De prijs van het boek voor leden is € 5, voor niet-leden € 10 (exclusief verzendkosten). Het ISBN nummer is 9789079604128. Het boek tot stand is gekomen dankzij de opbrengst van de actie STEPtember 2019.