Skip to content

Heel Nederland staat op zijn kop sinds maart 2020. Mijn lijf en hoofd waren een periode totaal van slag; creatief zijn is een must! 

Nederland deed ongekende maatregelen onder meer: alle scholen, universiteiten, bibliotheken, cafés, kapperszaken, musea, bioscopen en restaurants sloten op last van de landelijke overheid de deuren. Regelmaat en structuur zijn voor ieder mens belangrijk. Ik vond het een goede beslissing van de regering, maar toch.

Ondanks mijn lichamelijke beperking ga ik er tot op de dag van vandaag voorzichtig mee om. Ik kreeg tijdens deze periode namelijk keelpijn en vervolgens een lang aanhoudende verkoudheid en een luchtweginfectie. Balen! Het advies van mijn huisarts. “Blijf binnen.” Dit heb ik ook gedaan, niemand liet ik binnen, ruim drie weken geen fysiotherapie. Mijn lijf was hier totaal niet mee eens, maar de regering dacht daar anders over. Begrijpelijk, maar toch…  Ze hebben het vaak gehad over de ouderen en “de kwetsbaren” onder ons. “De kwetsbaren” Ik heb zo’n hekel aan dat woord, ik ben niet kwetsbaar. Ik ben gewoon een mens alleen verplaats ik mij op een andere manier. Toch heb ik steeds meer het idee/gevoel dat Nederland nog steeds in hokjes blijft denken, dit vind ik jammer. Toch ben ik blij dat ik mijzelf heb aangeleerd om online te kunnen doen wat ik wil doen. Hierdoor kon ik online bij meetings  volgen, en via deze weg hiermee online communiceren.  Uiteindelijk heb ik ook vanuit huis gewerkt. Ik kreeg weer wat meer rust en vastigheid, dit vond ik fijn. De fysiotherapie kwam weer op gang, maar mijn leven was totaal niet op gang. Je bent in dit soort situaties echt aan huis gekluisterd…. Zo zie je maar hoe belangrijk gezondheid is. Zo zie je maar dat creatief zijn een must is om om te gaan met deze nieuwe situatie! En Blijf gezond!

Back To Top