Foto van Colin van Trigt
Colin van Trigt

Bij de Frame Running-wedstrijden afgelopen weekend in Frederiksberg, Denemarken, zijn mooie prestaties neergezet door Nederlandse CP-ers.

Stein ter Maat was de snelste in de RR I-klasse op de 40 en de 100 meter, Juliette van Brouwershaven haalde de tweede plaats op de 200 en 800 meter, Colin van Trigt ging het eerst over de finish op de 800 meter en op de 5 kilometer in de RR II klasse en Ikar Klem kreeg medailles voor de 100, 200, 800 en 1500 meter en voor de 5 kilometer in de RR IV. Kinderfysiotherapeut Harry Jan Keizer was coach en chef de mission.

Lichtgewicht loopfiets

Foto van Stein ter Maat met assistent
Stein ter Maat

Frame Running is een atletiekvorm die is ontwikkeld voor mensen met CP. De ondersteuning van de lichtgewicht loopfiets maakt het hen mogelijk om wedstrijdafstanden af te leggen. De sport wordt steeds populairder, ook voor mensen met andere aandoeningen, en is in 2024 voor het eerst een paralympische discipline.

Door corona was het Deense evenement wat minder massaal dan andere jaren, maar er deden CP-ers mee uit verschillende Europese landen en uit de Verenigde Staten.

Foto van Ikar Klem
Ikar Klem

De westrijdomstandigheden waren best pittig door de voor Denemarken ongebruikelijke warmte: op de baan werd het tot boven de dertig graden.

Foto van Juliette van Brouwershaven
Juliette van Brouwershaven