Skip to content

Doet jouw kind ook al mee aan het Nederlands CP register? In 15 centra verspreid over Nederland wordt er inmiddels gebruik gemaakt van het register, en 6 centra zijn in voorbereiding om gebruik te gaan maken van het register.

In het Nederlands CP register worden gegevens van alle kinderen met cerebrale parese in Nederland verzameld met als doel de zorg voor kinderen met CP te verbeteren.
Hoe werkt het?
In het register vullen zowel de dokter als het kind zelf, samen met de ouders, gegevens in. Het kind en de ouders vullen een vragenlijst in over hoe het met het bewegen en de dagelijkse activiteiten gaat en hoe het kind zich voelt. Tijdens het consult vult de arts gegevens in op basis van het lichamelijk onderzoek en de behandelingen. Met al deze informatie kunnen de behandelaars de ontwikkeling van het kind op de voet volgen en kunnen zij zien of een behandeling heeft gewerkt. Via het dashboard kun je als ouder met de arts meekijken naar de ontwikkeling van je kind, waardoor je beter geïnformeerd bent en meer regie over de zorg krijgt.
Zorg op maat
Wanneer artsen de behandelresultaten van alle kinderen met cerebrale parese in het register samenvoegen en met elkaar vergelijken krijgen ze steeds meer kennis over de lange termijn effecten van behandelingen. Met het CP Register kunnen artsen steeds beter voorspellen welke behandeling het beste werkt voor welk kind met cerebrale parese, en kunnen ze zorg op maat geven, optimaal afgestemd op elk kind. Wil jij ook meedoen aan het CP register? Vraag ernaar bij je arts of kijk op www.cpregister.nl

Back To Top