De Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ) wil meer aandacht voor kinderen met een beperking en vraagt je aandacht voor twee acties: een onderzoek en een winactie voor kinderen.

Online enquête ouders

De NRZ , die onder meer de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C verstrekt, wil een beter beeld krijgen van de ervaringen van kinderen met een beperking en/of ontwikkelingsprobleem over zwemlessen, zwemmen en zwemveiligheid. Zwemonderwijzers en zwembaden hebben het vaak over deze kinderen, maar we vinden het belangrijk om ook de mening van ouders te horen.

Vul jij ook de enquête in?

Wil je jouw ervaringen delen door de vragenlijst in te vullen? Je hoeft nergens je naam in te vullen en het duurt ongeveer 10 minuten. Start direct met invullen via deze link: https://nl.surveymonkey.com/r/onbeperktzwemmen

De uitkomsten helpen om te bepalen hoe de zwemveiligheid van kinderen met een beperking vergroot kan worden. Plezier in zwemles en zwemmen, het voorkomen van verdrinking en kunnen meedoen in de Nederlandse water- en zwemcultuur is wat ze belangrijk vinden. CP Nederland heeft feedback gegeven op de vragenlijst en ondersteunt het onderzoek van harte.

Winactie

Daarnaast is er een winactie voor kinderen. Door het opsturen van een kleurplaat, video, verhaal of geluidsfragment kan je kind prijzen winnen. De hoofdprijs is een weekendje weg. Meedoen kan tot 15 november. Zie hier alle info over de actie: https://www.allesoverzwemles.nl/win/

Via de website van NRZ en via de website van CP Nederland informeren we je later over de uitkomsten van de acties.