PRO staat voor Partnerschap in RevalidatieOnderzoek & Innovatie. Een tweejarig project waarin het Kenniscentrum Revalidatiegeneeskunde Utrecht samen met CP Nederland en Spierziekten Nederland en OuderInzicht werkt aan het opbouwen van een infrastructuur om ervaringsdeskundigheid duurzaam in te zetten in onderzoek met en voor mensen met cerebrale parese (CP) en spinale musculaire atrofie (SMA, een een zeldzame erfelijke spierziekte).

Hiervoor zijn we op zoek naar ervaringsdeskundigen die samen met onderzoekers een ‘kernteam’ willen vormen. Met dit kernteam gaan we aan de slag om tools te ontwikkelen die de samenwerking tussen ervaringsdeskundigen en onderzoekers ondersteunen. We richten ons op verbetering van samenwerking in wetenschappelijk onderzoek en het gaat niet om deelname aan onderzoek zelf. Als lid van het team bepaal je mede de koers van het project.

Wie/wat zoeken wij?

  • Ouders van een kind met CP of jongeren/jongvolwassenen met CP vanaf 16 jaar.
  • Enthousiasme voor (samenwerking in) wetenschappelijk onderzoek.
  • Beschikbaarheid voor ongeveer 4-6 uur per maand (voor bijeenkomsten, overleg en lees/voorbereidingstijd). Investering is mede afhankelijk van eigen mogelijkheden en voorkeur voor rol bij activiteiten van het kernteam.
  • Intentie voor samenwerking gedurende 1 jaar.

Wij bieden

  • Een plek in ons PRO-team voor in ieder geval een jaar (optioneel inzet voor langer dan een jaar binnen ons project).
  • Een enthousiast projectteam (projectleider en projectmanager) die je introduceren in de samenwerking in wetenschappelijk onderzoek.
  • Een mogelijkheid om bij te dragen aan de basis van onderzoeks- en innovatieprojecten door de samenwerking van onderzoekers met ervaringsdeskundigen te verbeteren.
  • Een passende vacatievergoeding voor geïnvesteerde tijd en onkosten.

Interesse?

Als je interesse hebt dan horen we graag van je met een korte motivatie en (evt) je CV. Je kunt deze mailen naar Maureen Bult via [email protected] . We zien graag je reactie voor 7 februari 2022 tegemoet. Beoogde start van ons team is 1 maart 2022.

Contact

Heb je vragen of wil je persoonlijk contact over de oproep mail dan naar Maureen Bult, projectmanager PRO, via [email protected]