Skip to content

Hoe leer je een kind met een slechte fijne motoriek om zelf tandpasta op een tandenborstel te doen? Hoe zorg je ervoor dat je kind zich goed voelt in een rolstoel? Alledaagse vragen waar ouders die een kind met een beperking hebben tegenaan lopen. Speciaal voor hen is er nu de Handi-app met meer dan 200 tips over opvoeding en verzorging van een kind met een handicap.

De Handi-app is gemaakt voor en door ouders zelf: ouders van kinderen met een beperking deelden hun beste tips en ideeën met CP Nederland en SBH Nederland. De app bevat verschillende categorieën: Eten & drinken, Thuis & onderweg, Knoeien & kwijlen, Kleding & lichamelijke verzorging, Ontspanning & vakantie, Communicatie en Spelen. Er is ook een lijst waarop boeken staan met ervaringsverhalen. Duidelijke iconen en afbeeldingen maken de app aantrekkelijk en handig in het gebruik.

Download de Handi-app

De Handi-app is verkrijgbaar in de App-store en de Google Play-store.

Met dank aan

De ontwikkeling van de Handi-app is mogelijk gemaakt door‘Het zijn het soort tips dat je niet hoort van een huisarts of fysiotherapeut’, vertelt Maureen Bult die als projectmanager namens twee patiëntenverenigingen (CP Nederland en SBH Nederland) de app ontwikkelt. ‘Dit zijn echt ervaringstips. Over allerlei grote en kleine dingen die het leven met een kind dat een beperking heeft, wat makkelijker maken.’ 

Lees het interview met Maureen op de website van ZonMW
Back To Top