Er zijn maar weinig prentenboeken waar kinderen met een motorische beperking in worden afgebeeld en daar wil Noor Kappetijn iets aan doen! Noor is een 20-jarige studente aan de kunstacademie St. Joost, School of Art and Design, en ze gaat afstuderen met een prentenboek waarin kinderen met een beperking een mooie plek krijgen. Ze vindt namelijk dat ieder kind zich moet kunnen identificeren met een personage uit een prentenboek.

“De kleine lezers zullen in mijn boek door middel van een warm verhaal kennismaken met een grote diversiteit aan kinderen”, vertelt Noor. “Op die manier hoop ik dat kinderen met en zonder beperking zich gerepresenteerd en verbonden voelen met elkaar. Waardoor ‘de volwassenen van de toekomst’ al vroeg leren om wat minder vaak te denken in ‘ik’ en ‘de ander’, en vaker in ‘wij’.”

Enquête

Omdat kinderen met een beperking een grote rol zullen spelen in dit boek, is Noor op zoek naar de ouders van deze ervaringsdeskundigen. Ze heeft daarom een enquête opgesteld waarmee ze mooie verhalen en ervaringen hoopt te verzamelen die het boek meer diepgang kunnen geven. Ze nodigt ouders van harte uit die in te vullen. Ga naar de enquête.

Als je nieuwsgierig bent geworden naar haar project, kun je het maakproces volgen via Noors Instagram-account.