Skip to content

Heb je altijd al eens willen breakdancen, met van die coole powermoves en freezes? Kom dan naar de gratis kennismakingscursus breakdance in Amsterdam of Venlo. En het leuke is: ook met een beperking kun je heel goed breaken! Dus ben jij tussen de 6 en 16 jaar en wil je een echte B-boy of B-girl worden? Meld je dan snel aan!

Iedereen kan meedoen

Bij breakdance kan iedereen op zijn eigen manier meedoen. Zoals topdanser Redouan Ait Chitt zegt: “Door breakdance ontdek je hoe je van je achterstand of uitdaging een superpower kan maken. Het gaat erom hoe je met de kleinste beweging het grootste verschil maakt.”

Wil je ook je superpowers ontdekken? In zes lessen leer je de breaking-moves die passen bij jou. Maar ook andere hiphop-technieken zoals popping en locking komen aan bod. Zo is er voor elk kind een techniek om zich via dans te uiten, ook als je een handicap hebt.

De lessen zijn bedoeld voor kinderen en jongeren die nog geen ervaring hebben met breakdance. Ze vinden plaats bij Solid Ground Movement in Amsterdam-Noord en Urban Dance Studio in Venlo. (Vanwege de toegankelijkheid worden de lessen in Venlo niet in de dansschool zelf, maar op een andere locatie gegeven.) De cursus start zaterdagmiddag 11 mei en eindigt op 15 juni met een presentatie.

De cursus is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. Redouan Ait Chitt (bekend van dansgroep ILL-Abilities en tv-programma Project Dans) is ambassadeur van het project.

Meld je snel aan

Iedereen van 6 tot 16 jaar kan meedoen. Met en zonder handicap – want samen is alles leuker! Dus wil je ook een B-boy of B-gril worden? Of wil je meer weten? Ga naar gehandicaptekind.nl/kennismaken-breakdance. Het aantal plekken is beperkt, dus wees er snel bij. See you on the dance floor!

 

Foto: Jazpar Photography

 

Back To Top