foto van vrouw die in tuinperk bezig isDagbesteding is een zinvolle en fijne plek voor mensen die zelf geen activiteiten meer kunnen ondernemen en daardoor weinig sociale contacten hebben. In sommige situaties is dagbesteding ook bedoeld om mantelzorgers te ontlasten. Zo kunnen mensen zoveel mogelijk thuis blijven wonen.

Structuur en zinvolle invulling

Dagbesteding geeft structuur en een zinvolle invulling aan de dag. Structurele activiteiten onder professionele begeleiding kunnen daarnaast helpen om de zelfstandigheid te vergroten. Op veel plekken vind je activiteiten met vrijwilligers waar ook mensen met een beperking aan mee kunnen doen. Eventueel met extra persoonlijke begeleiding. Op de website Dagbestedingwensopmaat.nl lees je hoe je een passende dagbesteding kunt vinden. Meer algemene informatie over dagbesteding vind je op deze pagina van het Ministerie van VWS.

Activiteitencentrum

Mensen met een beperking kunnen ook terecht bij een activiteitencentrum. Dit centrum is meestal onderdeel van een instelling voor gehandicaptenzorg. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk zoals knutselen, sporten, bloemschikken, toneelspelen, kaarsen maken en producten inpakken. Als je graag in de tuin wil werken of met dieren is een Zorgboerderij ook een mogelijkheid.

Terug naar de hoofdpagina Werk