Hoe vind je als jongere met CP een beroepsopleiding die bij je past? En hoe vind je een passende (bij)baan? Daarover verzamelden we verschillende tips voor je.

Brochure ‘Hoe kies ik een beroepsopleiding die bij mij past?’

Ieder beroep en dus ook elke beroepsopleiding vraagt specifieke vaardigheden. Vaak heb je daar wel een beetje een beeld van, maar het is vanwege je beperkingen best moeilijk om vooraf goed in te schatten of dit haalbaar is voor jou. In de brochure Ik heb CP light. Hoe kies ik een beroep dat bij me past? vind je tips en informatie, ook om op school of op je werkplek het gesprek hierover aan te gaan.

Poster ‘Hoe vind ik een (bij)baan?’

Om een (bij)baan te vinden begin je bij jezelf. Wat wil je en wat kun je? Wat zijn je persoonlijke eigenschappen, wat zoek je precies en wat zijn je ambities? Bekijk voor meer informatie, praktische tips en handige links de poster “Hoe vind ik een (bij)baan?”

Forum op de website ‘Wij en CP’

Als je lichte CP hebt val je snel tussen de wal en het schip. Je behoort niet tot de ‘gezonde’ mensen, maar je hebt ook geen zware beperking. Op het forum van de website van Wij en CP vind je meer mensen zoals jij. Hier kun je vragen stellen en je ervaringen delen. Gewoon omdat het weleens prettig is als anderen je écht begrijpen.

Terug naar de hoofdpagina Werk