Ouder worden met CP is steeds meer een opgave voor mij. Ik merk dat ik meer en meer last heb van vermoeidheid, pijnklachten bij het zitten in mijn stoel, of transfers. Ik kijk ieder pijntje altijd eerst even aan, omdat het bij mij namelijk verschillende oorzaken kan hebben, want soms neemt het ook weer af. Deze keer echter niet.

Zelfs fysiotherapie mocht niet baten. Ook al ben ik altijd een positief mens, toch ging het de laatste maanden maar moeizaam. Onlangs had ik een consult bij mijn revalidatiearts van de Hoogstraat in Utrecht. Hier kom ik al jaren. Deze afspraak was echter niet zo maar een controle afspraak. Deze afspraak stond in het teken van mijn toenemende pijnklachten in mijn billen en rug. Vanwege deze klachten wilde zij uitgebreider onderzoek doen. We zijn er achter gekomen dat de stijfheid in mijn benen billen rug en nek is toegenomen, en dat lichamelijk ontspannen alleen lukt als ik de fiets op de Motomed zit (een soort hometrainer die ik voor mijn rolstoel zet) of als ik slaap. Ze gaf aan dat een infrarood cabine iets voor mij zou zijn.

Vorig jaar tijdens de Landelijke Dag van CP Nederland had mijn revalidatiearts, dr. Konijnenbelt, iemand gesproken die zelf zo’n apparaat heeft. Ik zou graag met diegene in contact komen, of met iemand anders die ook zo’n infrarood cabine heeft. Ik zou hier namelijk wat meer informatie over willen hebben. Natuurlijk heb ik rondgekeken op internet, maar dat is toch anders dan ervaringsverhalen. Ik heb deze vraag eerder ook al in de besloten Facebookgroep van CP Nederland geplaatst. Maar helaas zonder resultaat. Dus probeer ik het nu graag  via deze blog. Ben jij of ken jij degene die in de workshop in april 2022 van dr. Konijnenbelt aangaf dat dit goed werkt voor mensen met CP? Laat het mij weten, via CP Nederland ([email protected]). Je zou mij erg mee helpen!

Dank je wel!