Skip to content

De stichting Moving Beyond Limits heeft als missie om reizen en natuur toegankelijk te maken voor avonturiers met een lichamelijke beperking

Aan de hand van reisverhalen en reportages willen ze ontdekken hoe toegankelijk natuur in Nederland is en vooral: wat kan er beter? Een reisverhaal met een inspirerende boodschap voor rolstoelgebruikers met een (ernstige) fysieke beperking: avontuur en natuur zijn voor iedereen. Juist voor rolstoelgebruikers betekent bewegingsvrijheid en een actievere levensstijl een sprong voorwaarts qua welzijn en ontwikkeling.

De meeste rolstoel toegankelijke wandelpaden in Nederland zijn slechts een paar kilometer lang, op verhard terrein. Zij willen bewijzen dat je met de juiste uitrusting, planning, accommodaties en voorzieningen (vrijwel) overal op pad kan.

Aanstaand voorjaar en zomer 2024 zullen ze als experiment tien etappes van het Pieterpad zelf wandelen met een jongetje van 3 jaar met CP in een all terrain kinderrolstoel. De overige zestien etappes zullen door bevriende avonturiers met uiteenlopende fysieke beperkingen worden ontdekt in verschillende off road rolstoel varianten, jong en oud. Als ze de toegankelijkheid van de hele route (en deeltrajecten) en accommodaties van het Pieterpad in kaart hebben gebracht in de juiste voorziening, willen ze hiermee de doelgroep adviseren, informeren en inspireren.

Stichting Moving Beyond Limits, wil samen met Stichting Het Pieterpad kijken naar de (mogelijke) totstandkoming van een rolstoelvriendelijke variant van de route.

Lees hier meer: Expeditie Pieterpad — Moving Beyond Limits

 

 

Back To Top