Skip to content

Betekenisvolle transitie informatie in de revalidatiezorg voor en door jongeren

Logo KCR UtrechtHet project ‘Net als jij’ richt zich op jongeren die overgaan van de kindzorg naar de volwassenen zorg: de transitie. Samen met jongeren leidt de De Hoogstraat Revalidatie, het UMCU/WKZ en onderzoeksbureau Curias met financiering van het AGIS Innovatiefonds dit project. Het is gericht op jongeren met spina bifida, cerebrale parese (CP) en een aanlegstoornis of amputatie van het been. CP Nederland doet mee aan het project.

Hoe is het om in co-creatie mee te doen met een project?

Co-creatie groep Net Als Jij
De Co creatiegroep en de tekenaar in de Hoogstraat. Van Links naar rechts: Manu, Hjalmar (de illustrator en sneltekenaar), Veronique, Max met Lisa via zoom op de laptop en Neeltje. Tekeningen van Hjalmar staan op de achtergrond geprojecteerd.

Veronique Visser vertelt hierover:
“Hallo, ik ben Veronique Visser en ik ben 24 jaar oud en ik ben geboren met Cerebrale Parese. Vorig jaar rond deze tijd was ik bij mijn revalidatiearts in de Hoogstraat. Zij vertelde mij dat er een groepje net bezig was met een leuk project genaamd ‘Net als jij’ en ze vroeg of ik het leuk zou vinden om er aan mee te doen. Dat leek me inderdaad erg leuk. Vlak daarna werd ik toegevoegd aan het werkgroepje van 6 mensen met een verschillende achtergrond zoals bv projectleider, kinderrevalidatiearts en leeftijdsgenoten die ook een beperking hebben.
We hebben eigenlijk 3 verschillende soorten groepen zoals de klankbordgroep, co-creatiegroep en de ouders van kinderen met een beperking.
Ik ben ook gevraagd of ik in het groepje van de co-creatiegroep wilde en dat leek me ook erg leuk. We hebben met de co-creatiegroep een aantal online meetings gehad. Daarin werd eigenlijk alles besproken zoals bv je eigen verhaal over je transitie van kind naar jong-volwassene, wat we graag op onze website willen hebben.
Het is een ontzettend leuke groep die echt iets leuks wil neerzetten voor andere jongeren die deze overgang nog moeten maken! Eigenlijk wilden we elkaar wel eens in het echt ontmoeten en dat is ook gebeurd. Afgelopen november hebben we een meeting in de Hoogstraat gehad. Er was ook een live tekenaar aanwezig die onze verhalen die wij op dat moment vertelden, tekende en dat gebruiken we nu ook voor onze website.
Het was een leuke en grappige ervaring om dat mee te maken. Het was ook erg leuk om iedereen in het echt te ontmoeten. We zijn op dit moment bezig om een website te bouwen en te ontwerpen met onze leuke en goeie ideeën. Ik ben ontzettend benieuwd hoe onze website er straks uit gaat zien en ik hoop dat we de jongeren en de ouders hierdoor kunnen helpen in hun transitie!”
Veronique Visser

Ben je op zoek naar meer informatie over dit project of wil je zelf een ervaring delen, neem dan contact met ons op via [email protected] of kijk op:
https://www.kcrutrecht.nl/project/net-als-jij/

 

Back To Top