Sinds 2015 ben ik ambassadeur van Steptember. Ieder jaar zet ik mij in voor dit fantastische doel. Dit doe ik omdat ikzelf CP heb in al mijn ledematen en hierdoor volledig rolstoel gebonden. Ik weet als geen ander wat CP betekent in het dagelijks leven. Help je mij? En andere mensen met CP? Zet je 10.000 stappen per dag? Deze campagne duurt van 4 september tot en met 1 oktober.

Ik heb mijn leven er voor zoveel mogelijk op aangepast. Ik heb mijn ouders die voor mij klaarstaan wanneer ik ze nodig heb, en een fijn zorgteam die op afroep en afspraak beschikbaar is en mij helpt met alledaagse handelingen. Het leven met CP valt niet altijd mee. Zodra ik een lichamelijke terugslag te verwerken krijg voelt dit voor mij als onmacht omdat ik hier niets aan kan veranderen of doen. Ik ervaar dat mijn hoofd en mijn lichaam 2 totaal verschillende dingen zijn. Ondanks dat blijf ik knokken en voor zover mogelijk positief kijken. Dit is belangrijk want met punitiviteit kom je het verst in het leven, dit zit in mijn aard.

Mienke op de handbike

Het thema dit jaar is: Kom in beweging. Dit thema sluit wel aan bij mij want ondanks mijn CP probeer ik toch op mijn manier te bewegen. Ik handbike een paar keer per week. Terwijl het eigenlijk tegenstrijdig is want door de kracht die ik zet met mijn spieren om voort te bewegen via de handbike bouwt lichamelijk weer meer spanning op waardoor ik mij gauw weer overvraag. Hier evenwicht in vinden is voor mij weleens lastig omdat aan de andere kant ik het fijn vind om met de handbike weg te zijn. Ik werk aan mijn conditie, Ik ben in de buitenlucht, en ik kan mijn hoofd leegmaken. Ik vind het fijn om dit te kunnen doen.

Voor de meeste mensen is elke dag bewegen vanzelfsprekend. Voor mensen met CP is dat topsport. Elke dag wordt in Nederland een kind met CP geboren en dat heeft jouw inzet nodig! Vorm een team van vier, laat je sponsoren en zet in de maand september iedere dag 10.000 stappen voor een beter leven voor jezelf én voor een ander. Elke stap die jij zet, iedere euro die jij verdient, wordt gebruikt voor mensen met CP.

Filmpje

In 2015 is er van mij een filmpje gemaakt waar ik mijn ervaringsverhaal vertel het leven met CP: Ondanks dat ik CP heb probeer ik mijn leven niet zo te leven als ieder ander.