Skip to content

Ouders gezocht voor DROOG-2 studie: ervaringen met glycopyrronium als behandeling voor speekselverlies

Onderzoekers van het speekselcontroleteam van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis zijn op zoek naar ouders/verzorgers van kinderen met speekselverlies, die binnenkort starten (of pas geleden gestart zijn) met het drankje glycopyrronium. Glycopyrronium is een medicijn dat gebruikt wordt om de hoeveelheid speeksel te verminderen.

Het speekselcontroleteam van het Radboudumc Amalia kinderziekenhuis is al ruim 20 jaar betrokken bij de zorg voor kinderen met speekselverlies. Daarnaast heeft het wetenschappelijke onderzoek van het team bijgedragen aan veel kennis over het effect van verschillende behandelingen. Er is alleen nog onvoldoende bekend over glycopyrronium.

 Ervaringen met glycopyrronium

De DROOG-2 studie is een onderzoek naar de ervaringen van ouders/verzorgers met het gebruik van glycopyrronium bij hun kind. Er wordt in kaart gebracht wat het gebruik van glycopyrronium verandert aan de impact (invloed) van speekselverlies op het leven van kinderen en hun gezin, hoe tevreden ouders/verzorgers zijn over de behandeling, en over de informatie die ze daarover hebben gekregen.

De resultaten van de DROOG-2 studie zijn erg belangrijk om kinderen met speekselverlies nog beter te kunnen behandelen en ouders/verzorgers zo goed mogelijk te kunnen voorlichten en begeleiden. Uw ervaring is ontzettend waardevol!

Ouders/verzorgers gezocht

De onderzoekers zijn op zoek naar 20 tot 30 ouders/verzorgers die meewerken aan de DROOG-2 studie. Om deel te nemen aan het onderzoek hoeft u niet naar het ziekenhuis te komen. Het onderzoek verloopt telefonisch en via digitale vragenlijsten.

Meer informatie is te vinden op de webpagina over het onderzoek: https://www.radboudumc.nl/lopende-onderzoeken/droog-2

Wilt u helpen?

Heeft u vragen, of interesse om deel te nemen, neem dan contact op met Lynn Orriëns (onderzoeker) [email protected] of 024-3616614. Alvast bedankt!

Back To Top