Skip to content

Heb je CP? Of ben je een ouder van een kind met CP?  Wil je meer weten over hoe een indicatiegesprek over zorg en ondersteuning beter kan verlopen? Dan is deze scholing iets voor jou!

De scholing bestaat uit twee delen en is kosteloos.

Het eerste deel is een e-learningmodule over indicatiestelling vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en de Zorgverzekeringswet. Deze online module is voor volwassenen met CP, ouders van een kind met CP en voor indicatiestellers. Je leert hier over wat er bekend is over de impact van CP op het dagelijks leven. Ook leer je over basisgespreksvaardigheden en wet- en regelgeving. De e-learning duurt ongeveer 30 minuten.

Het tweede deel is een workshop, deze is ook voor volwassenen met CP/ouders en indicatiestellers. Tijdens de workshop komen deels dezelfde onderwerpen aan bod. Maar er wordt ook dieper ingegaan op de onderwerpen. Deelnemers gaan met elkaar aan de slag met het oefenen van gespreksvaardigheden. Belangrijk doel van de workshop is  dat deelnemers van elkaars ervaringen leren.

Praktische informatie workshop:

Er is gekozen voor een hybride vorm voor deze workshop. Deelnemers kunnen digitaal aansluiten óf fysiek. De fysieke bijeenkomst is op de Hogeschool Rotterdam, locatie Rochussenstraat, op donderdag 28 september van 11.00-16.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.
Aanmelden kan via Selma van Huijzen: [email protected].

Meld je aub aan vóór 20 september, en laat weten of je online of fysiek aanwezig wil zijn. Ook graag vermelden of het om jezelf gaat of over je kind met CP.

De workshop is ontwikkeld door Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam, Hogeschool van Amsterdam, CP Nederland (beide delen) en Per Saldo (deel 2). De scholing is gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

 

linkedin-sales-solutions-W3Jl3jREpDY-unsplash-scaled

Voor meer informatie over deze scholing kun je contact opnemen met Selma van Huijzen.

 

 

 

 

Back To Top