Skip to content

Vanaf 3 september 10.000 stappen per dag te zetten, 28 dagen lang.

Sinds 2015 zet ik mij in voor deze actie, dit doe ik omdat ik zelf cerebrale parese heb in al mijn ledenmaten. Dit komt door een hersenbeschadiging bij mijn geboorte. Ik heb hulp nodig met veel handelingen. Ik heb mijn leven hierop ingericht, voor zover dit mogelijk is. Toch valt dit niet altijd mee.

Voor de meeste mensen is elke dag bewegen vanzelfsprekend. Voor mensen met CP is dat topsport. Mijn spieren staan namelijk de hele dag onder spanning. Ook hierdoor vind ik het lastig om mijn energie te verdelen. Ik moet nadenken bij élke handeling. Ondanks dit probeer ik zelf ook wat aan sport te doen, door te handbiken: dit is een handfiets die ik koppel aan mijn handbewogen rolstoel. Hier krijg ik energie van, en ben ik sportief bezig op mijn manier.

Vanuit mijn ervaring weet ik als geen ander wat CP betekent en waar je allemaal rekening mee moet houden. Dit is niet altijd even eenvoudig. Ondanks mijn CP, leef ik toch mijn leven net zoals ieder ander mens. Ik ben van mening dat onderzoek en ondersteuning van mensen met CP zeer belangrijk is. Elke dag wordt in Nederland een kind met CP geboren en dat heeft jouw inzet nodig! Doe daarom met Steptember mee. Vorm een team van vier, laat je sponsoren en zet in de maand september iedere dag 10.000 stappen voor een beter leven voor jezelf én voor een ander.

Dit keer staat de actie in het teken van beweging: er wordt een onderzoek gedaan in samenwerking met Erik Scherder, over beweging en muziek en de effecten daarvan voor mensen met CP. Het heet Moving & CP. Daarnaast is de Landelijke Zorgstandaard voor psychosociale zorg in de kinderrevalidatie een doel van Steptember 2019. Binnen de kinderrevalidatie ligt het accent van behandelen vooral op de motorische ontwikkeling van een kind. Maar ontwikkelt het kind zelfvertrouwen? Zit een kind lekker in zijn vel? En hoe gaat het met de ouders? Het zou helpen als er structurele aandacht is voor dit soort vragen. Samen met ouders, revalidatieteams en onderzoekers creëren we een Landelijke Zorgstandaard Psychosociale Zorg en Ondersteuning in de kinderrevalidatie.

Zet je in voor mensen met CP. Je zou mij er erg mee helpen, net als alle andere mensen met CP! Elke stap die jij zet, iedere euro die jij verdient, wordt gebruikt voor mensen met CP. Het blijft leuk om mij in te zetten voor Steptember. Dit wegens mijn ervaring en de goedheid van deze actie. Ik wens alle deelnemers veel succes!

Back To Top