Vanaf 1 september 10.000 stappen per dag te zetten, 28 dagen lang. 

Sinds 2015 zet ik mij in voor deze actie, dit doe ik omdat ik zelf cerebrale parese heb in al mijn ledenmaten. Dit komt door een hersenbeschadiging bij mijn geboorte.

Er is, als je het mij vraagt, nog veel onwetendheid over CP. Het is geen ziekte, het is een lichamelijke beperking. Dit moet ik vaak aan mensen in mijn omgeving duidelijk maken. Ook is CP heel divers, het ligt eraan hoe je ermee om gaat. Mijn motto is: Niets is onmogelijk, als je het maar op je eigen manier doet!

Voor de meeste mensen is elke dag bewegen vanzelfsprekend. Voor mensen met CP is dat topsport. Mijn spieren staan namelijk de hele dag onder spanning. Hierdoor vind ik het lastig om mijn energie te verdelen. Ik moet nadenken bij élke handeling. Ondanks dit probeer ik zo’n normaal mogelijk leven te lijden, en zelf ook wat aan beweging te doen: handbiken. Dit is een handfiets die ik koppel aan mijn handbewogen rolstoel. Hier krijg ik energie van, en ben ik sportief bezig op mijn manier.

Ik ben van mening dat onderzoek en ondersteuning van mensen met CP zeer belangrijk is. Elke dag wordt in Nederland een kind met CP geboren en dat heeft jouw inzet nodig! Vorm een team van vier, laat je sponsoren en zet in de maand september iedere dag 10.000 stappen voor een beter leven voor jezelf én voor een ander.

Het geld gaat onder andere naar onderzoek naar bewegen, een CP voorlichtingscampagne en het Nederlands CP register.

Zet je in voor mensen met CP. Je zou mij er erg mee helpen, net als alle andere mensen met CP! Elke stap die jij zet, iedere euro die jij verdient, wordt gebruikt voor mensen met CP. Het blijft leuk om mij in te zetten voor Steptember. actie. Ik wens alle deelnemers veel succes!

Meer informatie? Ga naar de website van Steptember.