Vanaf 1 september 10.000 stappen per dag, een maand lang.

Sinds het jaar 2015 zet ik mij in voor deze actie, dit doe ik omdat ik zelf cerebrale parese heb in al mijn ledenmaten. Dit komt door een hersenbeschadiging bij mijn geboorte. 

Er is als je het mij vraagt nog veel onwetendheid over CP, het is geen ziekte, het is een lichamelijke beperking. Dit moet ik vaak aan mensen in mijn omgeving duidelijk maken. Ook is CP heel divers, het ligt eraan hoe je ermee om gaat. Niets is onmogelijk, als je het maar op je eigen manier doet!

Voor de meeste mensen is elke dag bewegen vanzelfsprekend. Voor mensen met CP is dat topsport. Mijn spieren staan namelijk de hele dag onder spanning. Hierdoor moet ik nadenken bij élke handeling. Ook heb ik hulp nodig met mijn persoonlijke verzorging, en heb ik moeite met mijn fijne motoriek. Ook heb ik beperkte energie, maar dit ben ik inmiddels gewend.

Ondanks dit probeer ik zo’n normaal mogelijk leven te leiden, en zelf ook wat aan beweging te doen. Zo probeer ik regelmatig te handbiken. Dit is een handfiets die ik koppel aan mijn handbewogen rolstoel. Ook fiets ik op mijn Motomed, een hometrainer. En er zit een motortje in zodat ik de fietsbeweging maak. Dit doe ik een uur. Na een uur zijn mijn benen een beetje soepeler. In het begin is het even doorzetten want dan heb ik veel pijn in mijn afgekorte spieren. Ik heb door mijn spasticiteit namelijk nooit kunnen lopen. Ik zit namelijk veel in mijn stoel, maar zodra ik klaar ben merk ik echt verlichting. Ik ben sportief bezig op mijn manier.

CP brengt mij ook mooie dingen. Vooral doorzettingsvermogen. Natuurlijk baal ik wel eens, maar ieder mens heeft toch wel eens zijn dag niet? Genieten van de kleine dingen in het leven is belangrijk.

Ik ben van mening dat onderzoek en ondersteuning van mensen met CP nodig is. Elke dag wordt in Nederland een kind met CP geboren en dat heeft jouw inzet nodig! Vorm een team van vier, laat je sponsoren en zet in de maand september iedere dag 10.000 stappen voor een beter leven voor jezelf én voor een ander. Met het geld wordt onder andere wetenschappelijk onderzoek naar bewegen gefinancierd.

De inschrijving is geopend sinds 1 juli. Zet jij je in voor mensen met CP? Je zou mij er erg mee helpen, net als alle andere mensen met CP! Elke stap die jij zet, iedere euro die jij verdient, wordt gebruikt voor mensen met CP. Het blijft een eer om mij in te zetten voor STEPtember.

Ik wens alle deelnemers veel succes!

Meer informatie? www.STEPtember.nl