Vanaf 1 september 10.000 stappen per dag, een maand lang.

Sinds 2015 zet ik mij in voor STEPtember. Dit doe ik omdat ik zelf CP heb in al mijn ledematen, wat komt door een hersenbeschadiging bij mijn geboorte. Ik weet dus uit eigen ervaring hoe belangrijk het is dat je je inzet voor mensen met deze aandoening. Er is als je het mij vraagt nog veel onwetendheid over CP; zo is CP geen ziekte maar een lichamelijke beperking en heel divers.

Ik probeer natuurlijk zelf ook te bewegen. Ik handbike. Dit is een handfiets die ik koppel aan mijn stoel. Het bewegen maakt mijn hoofd leeg. Een mooie win-win situatie wat mij betreft. Ook maak ik gebruik van een Motomed. Dit is een hometrainer die ik voor mijn stoel zet, waardoor ik met mijn benen kan bewegen, met behulp van een motortje. Dit doe ik één uur, om de dag. In het begin is het altijd echt even doorzetten want dan voel ik veel pijn in mijn verkorte spieren. Zodra ik klaar ben, zijn mijn benen al wat soepeler.

Voor de meeste mensen is elke dag bewegen vanzelfsprekend. Voor mensen met CP is dat topsport. Mijn spieren staan namelijk de hele dag onder spanning. Hierdoor moet ik nadenken bij élke handeling, ook vanwege mijn beperkte energie. De fysiotherapie die ik elke week heb, helpt mij mijn spieren in conditie te houden.

CP brengt mij toch ook mooie dingen. Vooral veel doorzettingsvermogen. En vechtlust. Ook al zit het weleens tegen, ik vind steeds de moed om door te gaan, hoe moeilijk het soms ook is. Ook probeer ik zoveel mogelijk dingen te doen die mensen van mijn leeftijd ook doen. Ik ga graag naar het theater, muziekpodia, of een festival. Genieten van het leven is zo belangrijk!

Jij kunt je dit jaar ook inzetten voor mensen met CP, door een donatie te doen via STEPtember.nl. Je zou mij er erg mee helpen, net als alle andere mensen met CP! Ik wens alle deelnemers veel succes nog met de laatste loodjes!