Sinds eind augustus een door het CBF ‘Erkend goed doel’

Op woensdag 1 september gaat de jaarlijkse actie STEPtember van start. Vanaf die dag zetten deelnemers elke dag 10.000 stappen voor mensen met cerebrale parese (CP). Organisator CP Nederland hoopt dit jaar opnieuw duizenden deelnemers aan zich te binden, in 2019 werd al een recordopbrengst met toen zo’n 7000 deelnemers genoteerd. De opbrengst van STEPtember komt ten goede aan onderzoek, ondersteuning van volwassenen en kinderen met CP, productontwikkeling en voorlichting.

Wat is cerebrale parese?

Cerebrale parese (spasticiteit) is een vroege beschadiging of aangeboren afwijking in de hersenen die leidt tot één of meer lichamelijke en/of cognitieve handicaps. Soms is de oorzaak duidelijk, bijvoorbeeld bij zuurstoftekort tijdens de bevalling of bij een te vroeggeboren kind. Vaak komen ouders er pas later achter dat er iets aan de hand is, bijvoorbeeld als hun kind niet zelfstandig kan zitten. Cerebrale parese is de meest voorkomende lichamelijke handicap bij kinderen. Eén op de vierhonderd baby’s wordt met cerebrale parese geboren. Cerebrale parese is niet te genezen.4 ambassadeurs van STEPtember

Supporters

Jochem van Gelder, Vivienne van den Assem en Mark Schadenberg zijn als supporter aan de actie verbonden. Ook zijn er dit jaar vier Nederlandse STEPtember trainers betrokken die allen zelf CP hebben, en de deelnemers zullen motiveren hun beste beentje voor te zetten. Onder hen paralympisch skiër Jeffrey Stuut, die het enorm belangrijk vindt om meer bekendheid voor CP te creëren. Leena, Themba en Lotte zijn de andere drie STEPtember trainers, die het belang van bewegen als geen ander kennen.

CBF Erkend goed doel

CBF KeurmerkDe voorzitter van CP Nederland, Marieke van Driel is blij met de behaalde resultaten uit 2020: “We hebben in Nederland vorig jaar ruim € 450.000 opgehaald en daarmee al veel initiatieven kunnen ondersteunen. Maar stel je eens voor wat we kunnen bereiken met duizenden deelnemers, die dagelijks 10.000 stappen zetten en zich daarvoor laten sponsoren! Juist in deze tijd is het geweldig dat dit event gewoon door kan gaan, samen met collega’s, vrienden, familie, buren, noem maar op. Elke stap en elke euro telt, voor mensen met CP.”

Extra trots is CP Nederland op het feit dat de vereniging sinds kort ‘Erkend goed doel’ van het Centraal Bureau Fondsenwerving is. De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede doelen wordt uitgegeven. Alleen goede doelen die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen de Erkenning krijgen. Met de erkenning wordt aangegeven dat een organisatie betrouwbaar is en zorgvuldig met donaties omgaat.

Bekijk ook het CBF-Erkenningspaspoort van CP Nederland

CP Nederland

De sponsoractie STEPtember is een initiatief van CP Nederland. CP Nederland is de vereniging van en voor mensen met cerebrale parese. CP Nederland vertegenwoordigt ruim 18.000 personen in Nederland met cerebrale parese. CP Nederland ondersteunt mensen met cerebrale parese en ouders van kinderen met CP om het meeste uit hun leven met een handicap te halen. Bovendien biedt zij herkenning en informatie en stimuleert zij onderzoek. De actie STEPtember is dit jaar voor de negende keer in Nederland. Voor meer informatie en deelname: www.steptember.nl.