Skip to content

Samen in beweging voor mensen met CP

SteptemberWat leuk dat je meer wil weten over STEPtember!

STEPtember is een sportief, gezellig en coronasafe sponsorevent! Deelnemen levert niet alleen iets op voor mensen met cerebrale parese (CP), maar het levert ook iets op voor jou! STEPtember geeft jouw gezondheid namelijk een enorme boost, terwijl jij mensen helpt die leven met CP.

Hoe dan?

Als deelnemer van STEPtember streef je ernaar in de maand september elke dag 10.000 stappen (of zoveel als jij kunt) te zetten. Voor deze sportieve prestatie laat je je sponsoren door familie, vrienden of bekenden.

Topsport

Door mee te doen aan STEPtember word je zelf fitter en zet je je in voor kinderen en volwassenen met CP die door hun hersenletsel elke dag voor (fysieke) uitdagingen staan; voor wie de normale dagelijkse routine al topsport is.

Geen drempels

De 10.000 stappen kun je behalen door te wandelen, maar ook door tal van andere activiteiten, zoals fietsen, rolstoel rijden, touwtje springen, dansen en racerunnen. Deze activiteiten laat je gemakkelijk omrekenen via onze STEPtember app. Er zijn dus geen drempels: iedereen kan meedoen!

Samen in beweging

Deelnemen kan als individu of met een team. Je hoeft het dus niet alleen te doen! Stel een team samen van maximaal 4 personen. Denk bijvoorbeeld aan een vriendenteam, een gezinsteam of een team met collega’s. Verzin een leuke naam en stappen maar! Samen in beweging voor mensen met cerebrale parese.

Opbrengst

STEPtember wordt vanuit CP Nederland georganiseerd sinds 2013. In 2021 was de opbrengst € 204.255,51! Met dit prachtige bedrag werden projecten bekostigd om mensen met CP en hun familie te ondersteunen. Zoals het Nederlands CP Register, de Kwaliteitsstandaard voor Psychosociale zorg in de kinderrevalidatie, wetenschappelijk onderzoek, sportworkshops voor kinderen met CP, maar bijvoorbeeld ook de nieuwe dynamische kennisinfrastructuur van CP-Net. Onze infographic laat zien waar het geld aan besteed is: Infographic_CP_DEF_LRc

Uitdaging

Maar we zijn er nog niet! Opbrengsten zijn hard nodig voor meer onderzoek, het ontwikkelen van producten voor mensen met CP, lotgenotencontact en voorlichtingscampagnes.

Help jij ons verder op weg? Ga jij de STEPtember uitdaging aan?

Kijk gauw voor meer info en tips op www.steptember.nl (nieuw venster).

Back To Top