Je kunt stinkend je best doen en stinkend rijk worden, maar stinkend genieten? Je kent het vast nog niet, maar het bestaat echt! En nee ik ga geen verhaal ophangen over mijn stoma, want nee ik was niet de schuldige!

Ik hoor jullie denken, stinken en genieten, hoe kan dat nou samengaan?

Nou ja ik heb nooit onder stoelen of banken gestoken dat ik geniet van de boerenlucht. En boerenlucht valt wel onder het kopje stank. Zelf was ik dus al van overtuigd dat stank en genot samen kunnen gaan.

Als ik jullie vertel dat de stinkfactor in mijn verhaal mijn lieve, kleine, stoere en ondeugende neef is dan hoef ik niet heel veel woorden vuil te maken toch?

Een paar weken geleden, toen het nog zomaar kon, kwam je met je mama bij tante Lianne spelen.

Leuk joh, want mijn huis is natuurlijk spannend anders dan bij jou en dus ging je op ontdekkingstocht… Waar kan ik in, op en onderdoor? Je lachte heel hard naar jezelf in de grote spiegel en zocht uit of er nog spannende dingen waren die misschien wel niet mochten.

Net zo schaamteloos als jouw ontdekkingstocht ging je aan mijn tafel staan en daar stond je op je gemakkie je behoefte te doen. Kijk dat zegt dan wel weer dat je je best thuis voelt! Maar o, hier had je moeder niet op gerekend… Oh nee, nee, nee Jay! Ik heb geen luiers bij me… En nee we konden je echt niet laten rondkruipen, want jongen wat kan jij stinken zeg. Er zat maar 1 ding op: Tante Lianne haar eerste oppassessie was een feit!

Jullie mogen best weten, dit was echt een bijzonder moment voor mij… Door mijn beperking behoort oppassen op de kleintjes nog niet echt tot de mogelijkheden. Want Jay wat ben jij snel! Tja en in alle eerlijkheid ben ik dat niet. De rest hoef ik niet echt uit te leggen toch? Daar is niet zoveel aan te doen, maar oh wat zou ik graag wat vaker wat voor jouw papa en  mama willen betekenen. Dus met mama op luierjacht was dit voor mij op zichzelf al stinkend genieten!

Kan het dan nog erger dat genieten? Jazeker, maar het was wel een flinke klus! Jij ontdekte uitgerekend nu de kast met servies… Ja, ja, niet bepaald handig en hoe los ik dit nu toch weer op? Een beetje sjorren lukte nog net wel… Op hoop van zegen dan maar. Die zegen kwam er en wel in de vorm van een mooi rood lampje. Voor ik het wist had jij hem al gevonden en klonk er: ‘alarmoproep geactiveerd’. Saved by de bell zullen we maar zeggen! Al was het wel een beetje een ondeugende, maar dat maakt het nou juist zo leuk! Mama schaamde zich een beetje bij thuiskomst, maar dat geeft niks hoor, die alarmsystemen moeten soms gewoon getest worden.

Ik durf wel te zeggen dat ik gelijk had toch? Stinkend genieten kan echt en de kans is groot dat jullie nu met een glimlach op jullie gezicht zitten.

Hou jullie haaks de komende weken en vergeet niet moed te houden.

Liefs Lianne