Vanavond besteedt Hart van Nederland in de vroege editie om 17.50 uur aandacht aan de gehandicaptenzorg thuis.

Het coronavirus beïnvloedt ons leven. We kunnen er heel weinig aan doen, het komt op je af. Ouders van kinderen met een ernstig meervoudige beperking krijgen te maken met meerdere niet eenvoudige dilemma’s. Als je kind nog thuis woont en de dagbesteding is gesloten, hoe doe je dat dan? Met het PGB extra mensen inzetten? Maar zo’n budget is niet oneindig en extra mensen zijn niet eenvoudig te vinden. En zo zijn er nog zoveel meer problemen waardoor je als gezin in de knel komt.

SBS 6, 17.50 uur.

Heb je vragen? Wil je je zorgen delen?

Het is goed om te horen wat er leeft, wat jullie vragen, dilemma’s en zorgen zijn. Wellicht kunnen we met elkaar ervaringen uitwisselen. Het lucht misschien op om te weten dat je er niet alleen voor staat. Kun je bijvoorbeeld thuis een leuk ‘dagprogramma’ voor je kind(eren)opzetten. Heb je zelf wel genoeg energie om dit nog minimaal een paar weken vol te houden? Zijn er andere vraagstukken rond de distributie van medische hulpmiddelen en medicatie? Zijn je mantelzorgers beschikbaar of dreigen die ook overbelast te raken?
Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar (030 – 245 90 90 maandag t/m donderdag van 10.00 tot 16.00 uur) of via info@cpnederland.nl als je specifieke vragen hebt. Wij zullen niet altijd overal een antwoord op hebben maar kunnen je wellicht wel doorverwijzen.
Als je je ervaringen met ons deelt, hebben we een actueel beeld van wat er op dit moment gebeurt in de zorg voor mensen met een beperking.
Wees alert, en pas goed op elkaar.