Skip to content

Kenniscentrum Groen & Handicap heeft de afgelopen jaren meerdere openbare parken bezocht, waarbij is opgevallen dat veel parken niet of nauwelijks toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

Een ommetje maken
Tijdens de lockdown (corona) hebben we ervaren hoe belangrijk parken zijn, zeker ook voor mensen die beperkt zijn in hun mobiliteit. Even naar buiten, een ommetje maken, mensen ontmoeten dicht bij huis: veel mensen hadden daar tijdens de coronaperiode behoefte aan en zijn dat blijven doen.

Niet vanzelfsprekend
Voor mensen met een beperking blijkt dat toch niet zo normaal te zijn. Veel parken zijn slecht of niet toegankelijk. Niet alle paden hoeven toegankelijk te zijn, maar vaak is zelfs een gewoon ommetje niet mogelijk. Bij de aanleg van parken wordt met een toegankelijk ommetje veel te weinig rekening gehouden. Ook bij het onderhoud worden vaak tegenstrijdige maatregelen genomen. Hoe vaak zien we niet dat toegankelijke paden na onderhoud zijn voorzien van een dikke laag onberijdbaar grind?

Vragenlijst
Groen & Handicap wil een richtlijn voor parken vaststellen, die wij kunnen voorleggen aan gemeenten. Help je mee? Zij hebben in een vragenlijst een aantal voorstellen beschreven waar openbare parken aan zouden moeten voldoen.
Wil  je deze vragenlijst invullen Het invullen kost slechts een paar minuten.
Hartelijk dank!

De link naar de vragenlijst is https://forms.gle/gSAbwygsN4bfRkWV8

Back To Top