Skip to content

We zijn als CP Nederland heel blij met onze vrijwilligers. Zonder hen zouden veel van onze activiteiten niet van de grond komen. Daarom zetten we onze vrijwilligers graag in de spotlight. Deze keer is dat Carolien Kloosterhuis-De Boer.

Wil je iets vertellen over jezelf? Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn naam is Carolien, ik ben 42 jaar oud en opgegroeid in de provincie Groningen. Na mijn middelbareschooltijd was het mij al vroeg duidelijk dat ik verder wilde in de pedagogische sector. Deze opleiding heb ik met veel plezier afgerond, daarna ben ik jaren aan het werk gegaan als pedagoog. Sinds 2011, zijn mijn man (Jos) en ik trotse ouders geworden van een eeneiige jongens-tweeling. Een van onze jongens heeft na zijn extreme vroeggeboorte CP gekregen.

Gezien de moeilijke start en ontwikkeling van onze kinderen heb ik mijn toenmalige baan neergelegd en heb ik de verzorging en ondersteuning aan de kinderen met liefde kunnen geven. Daarnaast heb ik als vrijwilliger mij ingezet voor het consultatiebureau, en heb meerdere cursussen als ook opleidingen gevolgd om mijn aankomende droombaan te verwezenlijken, en de kijk op de wereld met CP en epilepsie te verbreden.

Wat is jouw motivatie/drijfveer om vrijwilliger te zijn bij CP Nederland?
Aangezien wij als ouders in een rollercoaster van onbekende situaties terechtkwamen door de CP van een van onze zoons, hebben wij ons toen aangesloten bij de BOSK (de voorloper van CP Nederland). Dit voelde voor ons als een warm onthaal. Het was fijn om te horen en te lezen hoe lotgenoten omgingen met bepaalde situaties en we deelden tips.

De reden dat ik mij graag wilde inzetten voor CP Nederland is omdat ik vind dat er meer bekendheid, mogelijkheden en acceptatie moet komen voor kinderen met CP in bijvoorbeeld het “passend” onderwijs op basisscholen. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er meer wordt gekeken naar een aansluitende kindgerichte zorg en dat men hierbij durft te kijken naar creatieve en passende oplossingen.

Als pedagoog, kindercoach, orthopedagoog, beeld/brein-coach én moeder van een kind met CP, heb ik de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan. Dit zou ik graag willen delen met anderen.

Wat is jouw rol als vrijwilliger bij CP Nederland?
Sinds enige tijd zijn we met een groepje ouders gestart met “Ouders voor ouders” Hier kunnen ouders online terecht bij vrijwilligers die klaar staan voor tips, ervaringen of een luisterend oor betreft vraagstukken over omtrent CP bij kinderen.

Wat vind je het leukste aan vrijwilliger zijn voor CP Nederland?
Wat ik persoonlijk het fijnste vind, is om kennis en ervaring te kunnen overdragen. Daarnaast heb ik in de loop van de jaren veel vriendschappen opgebouwd, waarbij je met een half woord elkaar volledig begrijpt, zonder uitleg te hoeven geven.

Waarom zouden anderen zich ook moeten aanmelden als vrijwilliger van CP Nederland?
Ik denk: hoe breder de organisatie, hoe meer netwerk en begrip en juiste zorg/ondersteuning en kennis mensen met CP kunnen krijgen.

Back To Top