We zijn als CP Nederland heel blij met onze vrijwilligers. Zonder hen zouden veel van onze activiteiten niet van de grond komen. Daarom zetten we onze vrijwilligers graag in de spotlight. Deze keer is dat fotograaf Robert van Aspert.

Wil je iets vertellen over jezelf? Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Robert, 53 jaar en woon samen met Mireille. Wij hebben 2 kinderen, Rick en Bram. Ik woon in Lieshout, een mooi klein dorpje in Brabant. In het dagelijkse leven ben ik werkzaam bij de Rabobank. Daarnaast ben ik actief in de dorpsraad, werkgroep gemeenschapskracht en voor een lokale politieke partij. Met een informatica achtergrond en fotografie als hobby word ik vaak gevraagd als vrijwilliger.
Mijn passie is fotografie en dit doe ik al mijn hele leven. Ik vind het leuk om foto’s te bewerken, filmpjes te maken en websites te bouwen en onderhouden.

Wat is jouw rol als vrijwilliger bij CP Nederland?
Fotograaf

Wat is jouw motivatie/drijfveer om vrijwilliger te zijn bij CP Nederland?
Mijn jongste zoon Bram is ernstig meervoudig beperkt. Ruim 10 jaar geleden zijn we in contact gekomen met, toen nog, de BOSK (de voorganger van CP Nederland – redactie) op de supportbeurs in Utrecht. Wij zijn lid geworden om vooral anderen te ontmoeten en onze ervaringen te delen. Na een oproep van de BOSK voor een fotograaf heb ik mij aangemeld. Meedraaien in de redactie en vervolgens leuke opdrachten krijgen voor de verschillende doelgroepen. Foto’s maken bij een landelijke dag, een sportevenement, een jaarvergadering, een gezin, een arts en nog veel meer. Als fotograaf maak je niet alleen foto’s, maar beleef je ook alles intens. Je staat overal vooraan met je camera. Ik vind het belangrijk om naast mijn eigen omgeving ook te zien wat er landelijk gebied speelt. Het is belangrijk om ervaringen te delen. Ik ben zelf geen schrijver, maar vindt het superleuk om verhalen door middel van een foto te vertellen.

Wat vind je het leukste aan vrijwilliger zijn voor CP Nederland?
Ik voel de waardering en betrokkenheid van iedereen. Ik geniet ook vooral van het fotomoment en ben blij dat ik een bijdrage kan leveren.

Waarom zouden anderen zich ook moeten aanmelden als vrijwilliger van CP Nederland?
CP Nederland doet belangrijk werk en het is een fijne vereniging om mee samen te werken.

Ook vrijwilliger worden van CP Nederland? Ga naar de pagina Vrijwilligers.