Belangrijk nieuws over STEPtember

Tijdens STEPtember 2022 hebben de deelnemers zich weer enorm ingezet voor mensen met cerebrale parese. Met elkaar ruim zamelden we ruim € 120.000 in.  Maar na 10 mooie STEPtember jaren, moeten we jullie helaas laten weten dat voor STEPtember in Nederland het doek definitief is gevallen. Niet omdat dat onze keus was, maar omdat Cerebral Palsy Australia (CPA), de moederorganisatie achter STEPtember, (eenzijdig) besloten heeft de STEPtember campagne in een aantal landen, waaronder Nederland, per direct stop te zetten. Uiteraard hebben we alles geprobeerd om nog met hen tot een oplossing te komen, zoals toch nog 1 extra STEPtember jaar, of een STEPtember light variant. Niets van dat alles bleek mogelijk.

Inmiddels hebben we het vizier nu gericht op de toekomst, een toekomst zónder STEPtember. Het komend jaar staat vol in het teken van ontmoetingen voor en met mensen met CP. We willen veel leuke activiteiten gaan organiseren voor onze achterban. Denk aan onze jaarlijkse Landelijke Dag, de Sportdag, een Ontmoetingsdag in Ouwehands Dierenpark en een Festival.

Daarnaast maken we plannen voor een nieuw sponsorevenement. Niet een kopie van STEPtember maar iets anders en verfrissends! We nodigen jullie uit om mee te denken. Heb je een leuk idee, mail ons dan via [email protected].

Het opzetten van een nieuw evenement kost veel geld. Daarvoor geldt: alle beetjes helpen. Mocht het mogelijk zijn om ons persoonlijk, als organisatie of als bedrijf hierin te ondersteunen, zou dat geweldig zijn! Via deze link kom je op onze donatiepagina.

Het is ontzettend jammer dat STEPtember stopt. Maar ook hiervoor geldt: “Waar deuren dicht gaan, gaan er nieuwe deuren open!”

Heel veel dank aan allen die op wat voor manier dan ook, wanneer dan ook, hebben bijgedragen aan STEPtember!

Jullie horen van ons zodra we meer weten over het nieuwe sponsorevenement. We hopen dat we jullie daar allemaal ontmoeten om samen met ons je in te zetten voor mensen met CP.