Blog: Lianne van der Stoep

Nieuwe schoenen kopen… Welke vrouw wil dat nu niet? Ik ken vele vrouwen die kasten vol verschillende paren hebben staan. Het ook bij iedere shopbeurt niet kunnen laten ook nog maar een paar nieuwe schoenen te kopen. Voor mij is nieuwe schoenen aanschaffen niet zo vanzelfsprekend en de keuze is ook niet reuze! Toch is het kopen van schoenen iedere keer weer speciaal. Want iedere keer moet ik weer aan mijn lieve vriendin en Wendy van Dijk denken!

Eindelijk waren ze klaar, mijn nieuwe schoenen!

Dat is altijd een heel proces, de aanschaf van nieuwe schoenen.

Nee, voor mij geldt niet eventjes een winkel in of online een schoenpaar aanklikken in maat 41 en klaar. Het is een proces wat een heel aantal maanden in beslag neemt.

Mijn speciale, nieuwe schoenen

Als het zo lang duurt moeten het toch wel hele speciale schoenen zijn. Dat kan ik niet ontkennen: mijn schoenen zijn heel speciaal!

Ik ben al mijn hele leven aangewezen op die hele speciale, semi-orthopedische schoenen, met daarin dan weer een mooie spalk. Schoenen aan laten passen is natuurlijk geen goedkope aangelegenheid en daarom zal ik er altijd rekening mee moeten houden dat ik er een hele poos mee moet doen.

Toen ik nog klein was betekende dat de spalken en schoenen op de groei werden gemaakt. Spalken maat boot waarin mijn voetje stevig vastgemaakt werd om daarbij ook nog eens maat boot schoen te hebben.

Heel bijzonder was het uitzoeken van die schoenen bepaald niet! Voor mijn spalken mochten we dan nog wel een stofje meenemen, maar bij mijn schoenen was de keus uit rood, wit of blauw. Heel nationalistisch, dat dan weer wel! Op school was dit natuurlijk niet altijd leuk. Daar kwamen de mooiste schoenen voorbij en dan had je ook nog Lianne met haar lompe stappers. Me er echt druk om maken heb ik geloof ik nooit gedaan, maar toch viel ik altijd een beetje buiten de boot. Toen had je namelijk niet de dokter Martens en de Timberlands die ook door de vrouw gedragen konden worden. Dus dan is het op die leeftijd gewoon ontzettend stom. Gelukkig had ik een medestander! Mijn beste vriendinnetje vond het ook heel stom dat ik niet zo als haar gewoon zelf helemaal kon uitkiezen wat voor schoenen ik wilde. Zij vond dat ik daar net zoveel recht op had en dus kwam ze in actie: hart in aktie om precies te zijn. Ze heeft het programma en daarmee Wendy van Dijk die het toendertijd presenteerde een hele lieve brief met het verzoek of zij mogelijk kon maken dat ik ook eens een keer mijn droomschoenen uit kon kiezen.

Helaas heeft die hele lieve brief niet tot het uitzoeken van mijn droomschoenen geleid samen met Wendy van Dijk. Gelukkig is de keuze aan schoenen ook iets groter geworden. Ware het niet dat ik op een bepaald merk aangewezen ben en daarbij naast heren, jongens en meisjesschoenen er een damescollectie ontbreekt en ik dus voor het gemak de bloemetjes, de glitter en het roze weg moet denken.

Toch heb ik iedere keer als ik weer voor nieuwe schoenen op pad mag even contact met dat hele lieve vriendinnetje en denk ik nog iedere keer aan Wendy van Dijk!