In coronatijd loopt iedereen een stapje harder, omdat de beperkende maatregelen bij veel mensen zorgen voor minder hulp. Dit vraagt veel veerkracht van jou als ouder, maar ook van jou als brus. Daarom is het webinar-drieluik “Alles is Anders?! Over-leven met zorg (voor ouders en Brussen) ontwikkeld door Schouder en Stichting Kind & Ziekenhuis. De eerste aflevering was op 31 januari en kun je terugkijken. 

Aflevering 1

De afleveringen bestaat uit een deel voor ouders en uit een deel voor brussen. In de eerste aflevering wordt gekeken naar de tijd voordat alles(!?) veranderde bij de komst van je kind of broer/zus met zorg.

Webinar 1: Ouders – Wie was je ervoor?

De hosts Wil Molenaar en Anjet van Dijken kijken samen met vader Rob (62, hoogleraar Organisatiepsychologie aan de VU en tevens voorzitter stichting Smith Magenis) en moeder Jeannine (47, verpleegkundige wondexpertiseteam) terug naar de tijd voordat alles(!?) veranderde door de komst van hun kind met zorg.

Webinar 1: Brussen – Wie was je ervoor?

Daniel is maatschappelijk werker en 29 jaar. Zijn 4 jaar oudere zus heeft een verstandelijke beperking met aspecten van autisme. Rachèl is student en 21 jaar. Haar 9 jaar jongere broertje werd tien weken te vroeg geboren, waardoor hij lang in het ziekenhuis lag.

Aflevering twee

De tweede aflevering is op 28 maart. De makers van de webinars zijn nog op zoek naar ouders en Brussen die eraan willen meewerken. Ben je geïnteresseerd en wil je dit doen of heb je vragen over een aflevering? Mail dan naar Schouders: info@schouders.nl.

Wil je meedoen aan het tweede webinar? Meld je dan aan!

Voor ouders: 28 maart 13:30 uur

Brussen: 28 maart 16:00 uur