Skip to content

UPDATE (4 JULI): WE HEBBEN VOLDOENDE AANMELDINGEN VOOR HET ONDERZOEK. DANK VOOR ALLE REACTIES

Voor het onderzoek ‘Werk en vermoeidheid bij volwassenen met CP’ zijn we op zoek naar deelnemers. In dit onderzoek willen we mensen met CP helpen om arbeidsuitval te voorkomen. Mensen met CP hebben soms moeite om aan het werk te blijven of zijn al uitgevallen. Vermoeidheid en onbegrip van de werkomgeving zijn hierbij de belangrijkste factoren. In dit onderzoek testen we twee bestaande modules, gericht op vermoeidheid en slaap, om in de toekomst volwassenen met CP beter te kunnen helpen.

 Doel van het onderzoek
In dit onderzoek willen we volwassenen met CP die werken (betaald werk/vrijwilligerswerk) helpen om arbeidsuitval door vermoeidheid te voorkomen. Vermoeidheid is een belangrijke factor om uitval van werk te voorkomen. Wij hebben twee modules die we hiervoor willen gebruiken. De modules zijn gemaakt om te helpen rondom vermoeidheid en slaap. In de modules staat handige informatie, tips, en gaan deelnemers aan de slag met praktische opdrachten. Door de ervaringen en feedback te delen, kunnen wij de modules verbeteren en zo de hulp voor volwassenen met CP in de toekomst verbeteren.

Wat vragen we van deelnemers?
Deelnemers besteden naar verwachting ongeveer 1 uur per week aan dit onderzoek, gedurende 6 weken. Daarnaast wordt er op twee momenten je slaap en je vermoeidheid gemeten. Dit gebeurt een week vóór en een week ná de modules. Het meten van je vermoeidheid en slaap doen we op verschillende manieren: een (online) vragenlijst, een slaapdagboek, een slaapmatje voor onder je eigen matras (deze sturen we je toe en voel je niet in je slaap), en een app op je telefoon die per dag vraagt hoe moe je bent. Als je wilt, kunnen wij de gegevens die wij ophalen over je slaap en vermoeidheid met je delen.

 Wie zoeken we?
Voor dit onderzoek zoeken wij volwassenen met CP van 18 jaar of ouder. Deelnemers werken tenminste 12 uur per week (on)betaald en hebben last van vermoeidheid.

Deelnemers ontvangen een vergoeding voor hun deelname van €150.

Aanmelden
Stuur een mail naar: [email protected]

We zijn op zoek naar 15 deelnemers, dus meld je snel aan als je mee wil doen.

 Dit onderzoek is een samenwerking tussen het UMC Utrecht en de Hoogstraat Revalidatie Utrecht. De afdeling Revalidatie, Fysiotherapiewetenschap en Sport van het UMC Utrecht voert het onderzoek uit. De projectgroep werkt samen met CP Nederland. Dit onderzoek wordt gefinancierd door de Elsass Foundation, Instituut GAK en de Phelps Stichting.  

Back To Top