Ik ben een grote muziek liefhebber, ik kan in muziek mijn emotie kwijt, en ik krijg er energie van. Tim Akkerman schreef het liedje “Winner”. Floor Jansen coverde dit liedje zingt ‘Winner’ voor Tim Akkerman in de 7e aflevering van Beste Zangers. Hoe dit nummer werd gezongen heeft een bijzonder verhaal en betekenis voor mij.

Tim Akkerman heeft namelijk een broer die een beperking heeft en ook in een rolstoel zit, hij vertelde uitgebreid erover tijdens de uitzending. Over hoe hij met zijn broer omgaat, en hij dit dichtbij heeft meegemaakt, maar hij stond er nooit bij stil welke handelingen je dan allemaal moet verrichten, want Tim was dit gewend, maar nu dat hij ouder is beseft hij dat deze handelingen voor hem en voor zijn broer vanzelfsprekend zijn, maar dit wel een hele dagbesteding is. Ook stond hij erbij stil dat zijn broer hier nooit over klaagde. Het is niet zomaar een gegeven het is iets waar je mee moet dealen. Floor vond dit ook een inspirerend verhaal en zong daarom dit nummer, met volle overgave.

Dit herken ik ook bij mijzelf, ik leef mijn leven op mijn manier, hierdoor probeer ik zo’n normaal mogelijk leven te lijden, met een anders werkend lijf is niet altijd eenvoudig, “In feite is de accu nooit 100% opgeladen.” Maar toch blijf ik vooruitkijken. Ik heb de drang om te leven, en niet snel ergens stil te blijven staan, je verandert het toch niet. “Raise your hands.” Hier eindigde Floor mee. Hoe vaak ik dit nummer ook luister het blijft mij kippenvel bezorgen. Dat muziek veel meer zegt dan woorden dat is mij echt duidelijk geworden.

Heb je het fragment gemist? Kijk dan terug: