Skip to content

Eerder vroeg Noor aan ouders om mee te denken bij het maken van een kinderboek. Het doel: een boek dat niet gaat over de lichamelijke beperking, maar over leren luisteren naar elkaars ideeën en behoeften om vervolgens op een fijne manier samen te kunnen werken. Intussen is het boek Ik zie je verschenen en te bestellen. Een groot kleurrijk prentenboek zonder woorden!

omslag Ik zie je

Boomhut

In het boek zie je hoe 3 kinderen met elkaar samenwerken om een (vanzelfsprekend toegankelijke) boomhut te maken met gevonden hout. Maar opeens lijken steeds meer houten planken te verdwijnen. Er zijn 3 dieren die stiekem het hout stelen voor hun eigen bouwplannetje! Hoe dat afloopt kan de lezer zelf ontdekken.

“Met Ik zie je wil ik af van het stereotype beeld dat je zo vaak ziet in prentenboeken”, vertelt Noor. “Ieder kind verdient het om op een neutrale manier aan een ander te worden voorgesteld. Ook leren de volwassenen van de toekomst via dit boek wat echt samenwerken is en resulteert dit hopelijk in de toekomst op een meer inclusieve samenleving.”

Geen woorden

Ik zie je bevat geen woorden. Noor: “dat stimuleert kinderen om goed te kijken en samen het verhaal te ontdekken.” Het boek is extra groot (30 x 60 cm als hij open ligt) zodat je het gemakkelijk samen kunt bekijken. Daarnaast bevat het veel zoekelementen die steeds weer terugkeren. Hierdoor is het boek ook geschikt om te bekijken met hele jonge kinderen.

Hier kun je de eerste pagina’s inkijken.

Bestellen?

Wil je graag het boek bestellen? Dat kan voor € 21,95 via Noor’s website. Je kan haar ook een mailtje sturen ([email protected]) of laat een berichtje achter via @kunstigmeisje op Instagram.

Back To Top