De bijeenkomst van 21 maart gaat niet door en wordt verplaatst naar 26 september vanwege het coronavirus.
‘Wie zorgt er voor mijn kind als ik er niet meer ben’ is een vraag waar veel ouders met een (volwassen) kind met (ernstige meervoudige) beperkingen van wakker kunnen liggen. Op 21 maart zou in Huis ter Heide een bijeenkomst over dit thema worden gehouden voor ouders en verwanten die zijn aangesloten bij EMB Nederland, CP Nederland, Sien en KansPlus. De bijeenkomst wordt in verband met het coronavirus verplaatst naar 26 september. Alle deelnemers ontvangen hierover persoonlijk bericht, zie deze brief [pdf uitstellen bijeenkomst 21 maart]
Netwerk Rondom helpt door samen met ouders een ZorgTestament te maken. Allerlei onderwerpen komen daarbij langs. Het sociale netwerk is daarbij misschien wel het allerbelangrijkste onderwerp van gesprek. In presentaties en workshops komen heel veel vragen en mogelijke antwoorden aanbod.
Programma
10.30 – 11.00 uur Ontvangst, koffie en thee staan klaar
11.00 – 11.50 uur Wil Molenaar interviewt vertegenwoordigers van CP Nederland, Sien, EMB Nederland en KansPlus
11.50 – 12.30 uur Netwerk Rondom – Hoe het ZorgTestament kan helpen bij het vinden van een antwoord op de vraag ‘wie zorgt er voor mijn kind als ik het niet meer kan?’ Inleiding door Marian Geling
12.30 – 13.30 uur Lunch
13.30 – 14.55 uur Keuze uit 3 workshops
14.55 – 15.00 uur Centrale afsluiting
15.00 – 16.00 uur Napraten en borrel
Informatie over de workshops
Wettelijke vertegenwoordiging
Welke vormen zijn er, wat heeft u nu geregeld, wat gaat en moet u in de toekomst regelen en – zeker zo belangrijk – waar en hoe vindt u de juiste personen aan wie u de wettelijke vertegenwoordiging wilt overdragen. Handvatten, tips en suggesties waarmee u uw eigen zoekstrategie vorm kunt geven.
Door Geert Benjamins en Gabie Conradi (Netwerk Rondom). Gabie en Geert zijn beiden ouders van een zorgintensief kind.
Meer mensen leren kennen
Als we praten over het netwerk van iemand met een beperking denken we in eerste instantie aan de familie en vrijwilligers. In deze workshop wordt gekeken hoe uw zoon of dochter mogelijk nog meer mensen kan leren kennen. Daarbij staat wie hij/zij is centraal (en niet welke beperking hij/zij heeft).
Er wordt gedacht vanuit sociale rollen. Wat zijn dat en hoe kun je die gebruiken om het netwerk te versterken en/of te vergroten.
Door Wil Molenaar (Netwerk Rondom) en een gebruiker van deze aanpak
Het ZorgTestament
Hoe maak je nou zo’n ZorgTestament, waarom zou je het maken en voor wie? Wat neem je wel op en wat niet, wat doe je met bestaande plannen? Hoe zorg je dat het document bij de tijd blijft en dat het gebruikt wordt? En welke ondersteuning kan Netwerk Rondom bieden? Vragen waarmee u in deze workshop aan de slag gaat onder begeleiding van de projectleider en met hulp van een ouder en een vrijwilliger van Netwerk Rondom. Ook is er ruimte om tips en adviezen met elkaar te delen.
Door Marian Geling (projectleider), een ouder en een vrijwilliger van Netwerk Rondom
Praktische informatie
Locatie: ’t Lichtpunt / Abrona,
Maanlaan 4, 3712 XJ Huis ter Heide
De locatie is met openbaar vervoer goed bereikbaar (bushalte op 5 minuten loopafstand).
`
Er zijn genoeg parkeerplaatsen aanwezig.
Deelnamekosten
€ 10 per persoon. Dit graag contant bij binnenkomst te voldoen.
Aanmelding is niet meer mogelijk
Graag tot ziens op 26 september!
www.embnederland.nl | www.cpnederland.nl | www.sien.nl | www.kansplus.nl
Mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van