foto van deelnemer Emmie
Deelnemer Emmie

Samen met het Nationale Opera & Ballet organiseerde CP Nederland afgelopen zaterdag een online ballet clinic voor kinderen met CP. Onder leiding van balletdocent Cecile van den Idsert dansten 14 kinderen, sommigen ook met hun broertjes of zusjes, het sprookje Doornroosje.

foto van deelnemer balletworkshop zittend achter laptop
Deelnemer Nienke

De prik van het spinnenwiel, het slapende Doornroosje: alles werd prachtig uitgebeeld door de kinderen die hun mooiste danskleren hadden aangetrokken. Toen de prins bij slapende Doornroosje aankwam mochten de papa’s en mama’s meedansen en de rol van de prins vertolken. De kinderen werden uitgedaagd om nog een prachtige eindpose te bedenken en na hun allermooiste buiging kregen de ballerina’s een groot applaus!

Een moeder vertelde dat haar dochtertje vroeg of het volgende week weer was, zo leuk had ze het gevonden! Dansdocent Cecile heeft genoten van het geven van de workshop: ‘Iedereen deed zo goed mee! Wat zou het fijn zijn om elkaar weer live te ontmoeten in de studio en wie weet op niet al te lange termijn.’

Deze sportieve en swingende activiteit, mede mogelijk gemaakt dankzij financiële steun uit het sponsorevent STEPtember, is zeker voor herhaling vatbaar!

logo steptember