UWV Perspectief is er voor mensen met een beperking. Je vindt er bijvoorbeeld sollicitatietips en andere praktische adviezen gericht op het zoeken en vinden van een baan. Verder kunnen een arbeidsdeskundige en een adviseur werk je belastbaarheid bekijken en die vertalen in mogelijkheden voor het vinden van werk. Als je niet volledig in het functieprofiel past kunnen zij je ook ondersteunen in het op maat maken van de betreffende baan.

Informeer je werkgever over CP

poster wat is cerebrale parese?Ga je solliciteren? Bedenk dan vooraf of het werk dat je wil gaan doen ook past bij je belastbaarheid. Voel je tijdens een gesprek niet verplicht om alles te bespreken, vertel alleen wat jij wil delen. Als je open bent over je beperkingen voorkom je misverstanden, communicatieproblemen en ontevredenheid.

Heb je een baan en merk je dat het moeilijker wordt om het werk vol te houden? Dan is het goed om je werkgever te informeren over je arbeidsbeperking. Werkgevers willen waardevolle krachten graag behouden, maar weten meestal weinig over CP. De poster “Wat is cerebrale parese?” (zie afbeelding)  kan je helpen om het gesprek aan te gaan. Geef het aan als je bijvoorbeeld behoefte hebt aan structuur en duidelijkheid, als je moeilijk grenzen kunt stellen of als je niet zo makkelijk het initiatief neemt. Je werkgever zal bereid zijn om te luisteren en daar waar mogelijk mee te werken. Zeker als je de informatie over je beperking samen met een revalidatieprofessional kunt geven.

Loopbaanbegeleiding

Voor jongvolwassenen met een beperking zijn er organisaties die zich sterk maken voor inclusief onderwijs en een succesvolle toekomst. Alle informatie over leren zonder belemmering vind je op de website van ECIO. Om young professionals met een arbeidsbeperking op weg te helpen naar een succesvolle toekomst is er Stichting Studeren & Werken Op Maat (SWOM).  Zij ondersteunen je zowel bij je loopbaan als de inrichting van je professionele leven.

Terug naar de hoofdpagina Werk