Als ouder van een kind met cerebrale parese en meervoudige beperkingen mis je dikwijls ondersteuning, begeleiding en erkenning. De programma’s Meervoudig Ondersteund helpen hierbij, met filmpjes, checklists en ervaringskennis over thema’s als Gezin en verwerking, Behandeling en therapie, Gedrag en emotie, en nog veel meer.

Jonge kinderen

Voor ouders van jonge kinderen met cerebrale parese en meervoudige beperkingen, staat de wereld plotseling op zijn kop. Er moeten allerlei zaken worden geregeld, maar waar begin je? Je bent op zoek naar heel veel informatie, op heel veel gebieden. Hoe bereid je je voor op wat komen gaat, op de gesprekken met de zorgverleners en op de behandelingen van je kind? Welke ondersteuning en mogelijkheden zijn er voor de ontwikkeling van je kind? Wat moet je regelen? Lees hierover in Meervoudig Ondersteund, 0-4 jaar.

10-25 jaar

Als ouder van een puber met CP en meervoudige beperkingen weet je waarschijnlijk inmiddels wel je weg te vinden in de wereld van zorg en regels, maar nu je kind groter en ouder wordt, loop je tegen hele andere zaken aan. Zoals overbelasting van jou als ouder, de zorg die niet minder wordt maar misschien wel juist meer, de vraag wat de beste plek is voor je kind om te wonen, waar je allemaal aan moet denken als je kind 18 wordt, onbegrip van de buitenwereld, of het veranderende gedrag van je kind in de puberteit. Hierover gaat het op de pagina’s van Meervoudig ondersteund, 10-25.