Skip to content

Als ouder van een puber met CP en meervoudige beperkingen weet je waarschijnlijk inmiddels wel je weg te vinden in de wereld van zorg en regels, maar nu je kind groter en ouder wordt, loop je tegen hele andere zaken aan. Zoals overbelasting van jou als ouder, de zorg die niet minder wordt maar misschien wel juist meer, de vraag wat de beste plek is voor je kind om te wonen, waar je allemaal aan moet denken als je kind 18 wordt, onbegrip van de buitenwereld, of het veranderende gedrag van je kind in de puberteit.

In Meervoudig Ondersteund Pubers komen deze en andere thema’s aan bod. De informatie is gericht op kinderen van 10-25 jaar. Met onze ervaringskennis hopen we je te kunnen ondersteunen bij het maken van de beste keuzes voor jou en je kind. 

CP Nederland, de vereniging voor mensen met cerebrale parese weet namelijk hoe belangrijk ondersteuning, begeleiding en (h)erkenning voor ouders is. Meervoudig Ondersteund Pubers is uitgewerkt in acht thema’s. Binnen deze thema’s bieden we praktische checklists aan, met tips, handvaten en adviezen, en zijn er filmpjes gemaakt waarbij steeds een ander gezin aan bod komt met een puber die meervoudig beperkt is. Door op een van de thema’s hieronder te klikken zie je per thema het bijbehorende filmpje, de checklist en de verdere online informatie.

Back To Top